Word lid!
20 januari 2016

Het derde blaasonderzoek

Tijs54

Allereerst voor iedereen nog de beste wensen voor 2016! Hopelijk heeft iedereen fijne feestdagen gehad. Wij in ieder geval wel. Op eerste kerstdag hadden we geen afspraken staan en hebben we lekker thuis gekeuveld. Op tweede kerstdag zijn we met mijn familie uit brunchen geweest. Heerlijk gegeten. En op "derde kerstdag" de zondag na kerst hebben we bij Oma Papa stamppot boerenkool en hachee gegeten. Met oud en nieuw zijn we thuis gebleven met een aantal vrienden over de vloer. Tijs had zelfs 1 vriendinnetje en 2 vriendjes te logeren!!! Hoe lekker zo'n kerstvakantie ook is, ik merk dan toch met de drukke dagen van Kerst en nieuwjaarsdag dat dit toch best indruk maakt op zo'n kleintje. Dus weer tijd voor rust, reinheid en regelmaat!

De eerste week van het nieuwe jaar begon voor Tijs met een ochtend kinderopvang!
In december zijn we al een paar uurtjes op de opvang geweest om te wennen.
Nu mocht Tijs een hele ochtend naar de opvang (5,5 uur). Het weg brengen vond ik niet zo'n probleem.
Tijs ging voorheen ook al twee dagen naar mijn moeder, en een dag naar mijn schoonmoeder. Waar ik me toch wel zorgen over maakte was het katheteriseren. De kinderthuiszorg is in december meerdere keren bij ons thuis geweest om Tijs een beetje te leren kennen en te oefenen met katheteriseren. Maar nu was het moment van de waarheid.
Rond half 12 belde de kinderthuiszorg dat het katheteriseren was gelukt!! Heel fijn. Nu hoef ik geen oma in te schakelen die alsnog naar de opvang rijdt.Tijs vind de opvang erg leuk. Wel moet hij wennen aan alle nieuwe indrukken en slaapt hierdoor meer dan we van hem gewend zijn!! Voorheen sliep hij alleen tussen de middag 1,5 -2 uur, nu slaapt hij in de ochtend vaak nog een uurtje!

 

Op donderdag zijn we naar het WKZ geweest voor een echo van de nieren en een blaasonderzoek.
De echo verliep goed. Tijs kon aardig stil liggen en als het goed is krijgen we hier deze week de uitslag nog van.

 

Het blaasonderzoek ging wat minder goed.
Tijs was erg onrustig. Zodra hij op zijn rug lag, wou hij naar zijn buik draaien. En als we hem iets rechtop neer zette, wou hij weer zitten. En constant "gevecht" om hem een beetje stil te laten liggen. En om het moment dat we hem eindelijk een beetje afgeleid hadden, poepte hij de hele boel onder!! Dus alle sensoren waren vies! En voor de beste testresultaten moest alles vervangen worden. De resultaten van het onderzoek waren deze keer dus ook niet zo goed als de vorige keer. Waar hij de vorige keer 75 ml in zijn blaas kon ophouden, begon hij nu met 40 ml al te plassen.
Het vorige onderzoek hadden we de luxe dat Tijs lag te slapen dus een optimaal testresultaat konden bereiken.
Ondanks dat de ML lager waren vond de arts ook de spanningen in zijn blaas nog steeds te hoog. Met de dosis Dridase die hij krijgt had dit veel lager moeten zijn.

 

Ik had me voorgenomen om wat foto's te maken tijdens het onderzoek. Maar aangezien we druk waren met Tijs op zijn plek te houden is dit niet gelukt.

Omdat het aantal ML dit onderzoek lager zijn dan het vorige onderzoek hebben we besloten dat we voorlopig zelf zijn urine weer gaan meten. Als we katheteriseren vangen we het op in een potje en houden we een dagboekje bij. Tot nu toe varieert de opgevangen urine tussen de 35 en 60 ml. We zijn nog aan het zoeken op welk moment we echt een volle blaas te pakken hebben. Het voelt in ieder geval goed dat we de meeste keren boven de gemeten 40 ml uitkomen. Dan weten we in ieder geval dat zijn blaas meer kan ophouden!

 

Ondertussen hebben we contact gehad met de uroloog van het WKZ.
De dridase wordt toch weer opgehoogd naar drie keer daags 2,0 ml. Dit krijgt hij nu een paar dagen en gisteren hebben we het record van 90 ml gehaald!!!! 

 

Tijs zijn ontwikkeling gaat ook super! Het tijgeren gaat super goed en hij sjeest door de kamer. Sinds een week heeft hij het zelf gaan zitten ook onder de knie!! Wat ben ik toch trots op mijn mannetje bij elke nieuwe ontwikkeling!! Afgelopen week heeft hij trots aan de fysiotherapeut laten zien hoe goed hij kan gaan zitten!

Over 7 weken wordt Tijs 1 jaar! Ik ga maar eens bedenken hoe we dit willen vieren. Nodigen we alle vrienden en familie in één keer uit, of verdelen we het. Maar wordt het dan niet te veel, twee dagen feest? En wat geef je een 1 jarige voor zijn verjaardag?

Ik zal de komende weken nog wel veel aan het Google-en zijn voor leuke cadeau's en verjaardagsideeën.

 

 

 

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden