Word lid!
31 december 2014

Het jaar 2014 in een notendop!

17191783_1281622481885303_7750355627058952286_o

Het jaar is weer ten einde. Een jaar met CP is nooit zonder uitdagingen. Wat zijn de hoogtepunten van dit jaar van Ellis? Waar heeft ze van genoten? Je leest het allemaal in haar nieuwe blog!

Nog eventjes en we luiden het nieuwe jaar in. Het jaar 2014 was mijn 18e levensjaar en dus ook mijn 18e jaar met Cerebrale Parese. In dit jaar heb ik enorme hoogtepunten bereikt, maar mijn leven heeft dit jaar ook dieptepunten gehad. Het was weer een jaartje afwisselend vechten en vooral genieten.

 

Het jaar werd gestart met mijn achttiende verjaardag, voor de wet ben ik nu volwassen. Dit bracht eigenlijk ook alweer moeilijkheden mee, want door mijn cerebrale parese ga ik 2 keer per week naar de fysiotherapeut. Nu ik achttien werd, kon ik niet meer bij mijn ouders op de verzekering, dus moesten we een eigen basis- en aanvullende verzekering afsluiten, waaronder mijn fysiotherapie vergoed werd.

 

Tijd voor het rijbewijs!

Achttien worden brengt natuurlijk niet alleen nadelen met zich mee. Na allerlei medische keuringen kon ik 10 maart beginnen met autorijlessen. Een half jaartje later, mocht ik op voor mijn praktijkexamen auto. Dit was op 17 september, ik heb hem gelijk in één keer gehaald. Daarop volgde natuurlijk mijn eigen aangepaste auto, waar ik met heel veel plezier in rijd. Ik heb veel zelfstandigheid gekregen en ik ben er ontzettend blij mee.

 

Hoogtepunt op het HBO

Precies een maand later was het tijd voor nog een hoogtepunt. Mijn propedeuse was namelijk gehaald in het eerste jaar van mijn opleiding. Dat betekende dat daar dit jaar een uitreiking bij hoorde. Onwijs trots was ik! Ik moet me altijd voor de volle 100% inzetten, maar het resultaat was er ook!

 

Het jaar van sterker worden en sporten

Jaja, op sportgebied was dit écht mijn jaar! 25 mei had ik de Paralympisch Talentdag met als gevolg dat ik op Papendal mee mag trainen met het team. Ik ben daar onwijs goed opgenomen in het team. Omdat ik merkte dat mijn handfunctie zodanig verminderde om fijn te kunnen blijven wielrennen, ben ik gaan mailen naar een racefietsspecialist bij ons op het dorp. 2,5e maand later, kon ik mijn prachtige, nieuwe, op mij aangepaste racefiets, de ISAAC proton ophalen. Fantastisch mijn eigen fiets!

 

2014 was het jaar dat ik leerde hinkelen (in allerlei vormen), dansen en rennen. Het jaar van het doen van hovers, squats, dead lifts, dead rows Alles onder begeleiding van een top-fysiotherapeut.

 

Dit was ook het jaar van nieuwe uitdagingen. Ik deed mee met een wetenschappelijk onderzoek over sporten onder kinderen/jongeren (10 t/m 18 jaar) met chronische ziekte of lichamelijk beperking. Hierbij heb ik enorm genoten en veel over mezelf geleerd. Dit kun je hier lezen: http://bit.ly/1K166ae

 

Wat 2015 zal brengen?

In ieder geval over 3 dagen mijn 19e verjaardag. Het zal weer een jaar worden met veel sport en de rest? Ach, ik laat het op me afkomen. Ik heb er zin in!!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden