Word lid!
9 mei 2014

Het leven is wél leuk of is het wel leuk

Robmei2014 (2)

Het gaat er niet om waar je bent, maar wat je bent en hoe je naar de wereld kijkt en omdat ik en jij en wij allemaal een stukje van de wereld zijn kijken we ook naar ons zelf.

Als je met een beperking op de wereld komt is er, tenminste dat is bij mij zo, direct een andere manier van kijken. Kijken in de relatieve vorm, zo van ik ben hier toch maar en ik heb het nog naar mijn zin ook.

 

Mijn manier van kijken heeft ook een keerzijde, ik zie overal kansen waar anderen een (mijn) beperking zien. Mensen zijn daar verbaasd over (kunnen niet pijlen) want dat hoort toch niet. Iemand met een zichtbare beperking is toch zielig? Nee, is niet zielig maar kan gewoon een aantal dingen niet die voor anderen, mensen met een niet zichtbare beperking, want die hebben we allemaal, normaal  zijn in hun doen en laten.

 

Voorbeeld afgelopen week, gewoon met de auto naar de parkeerplaats, auto neergezet en daarna was het nog een klein tippel voordat we bij een erg leuke verrassing zouden komen. Door allerlei werkzaamheden, booby traps en andere onvolkomenheden waar we in Nederland erg goed in zijn inderdaad bij de leuke aktiviteit gekomen. Wel iets later dan gepland, maar dan moet je maar niet zo eigenwijs zijn om mee te gaan. Maar ik moest, en dat doe ik dan rustig, even vijf minuten bij komen en de komende tien minuten was is ook nog even iets stiller als normaal.

 

Nu heb ik al twee keer het woord normaal gebruikt, en dat is toch gek. Ooit een normaal persoon tegen gekomen? En hoe beviel het? Toch is het normaal dat ik gewoon normaal mee doe met de maatschappij. Werkgevers zouden daar is rekening mee moeten houden, dat er mensen zijn die op het eerste oog er niet “normaal” uit zien maar wel een doorzettingsvermogen hebben. Zij hebben, en ik misschien wel iets extremer, elke dag het gevoel dat ik er toch maar ben. En dan doe ik het liefste leuke dingen, want dat is het over het algemeen wel: Het leven is wél leuk.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden