Word lid!
27 februari 2017

Het voordeel van sociale media

Foto mij zwart wit

Sociale media zijn een middel wat het merendeel van de mensheid gebruikt, dit geldt voor alle leeftijden van jong tot oud. Je ontkomt er niet aan, iedereen gebruikt het. Ik ben er zelf ook een voorstander van. Onlangs was ik op zoek naar iemand die mijn zorgteam (vanuit het PGB) zou willen komen versterken. Graag deel ik deze zoektocht om iemand te vinden via dit blog.

Nationale Hulpgids

Sinds 2003 is de Nationale Hulpgids dé plek waar Hulpvragers kinderopvang, thuiszorg, schoonmakers, hoveniers en dagbesteding kunnen vinden.

Als Hulpvrager kun je gratis een advertentie maken en gratis berichten sturen naar Hulpen. De Hulpen kunnen zich ook gratis aanmelden en reageren op advertenties en berichten van Hulpvragers.

Doordat meer dan 50.000 Hulpvragers en Hulpen zich hebben aangemeld, vind je altijd iemand in de buurt. Hier heb ik gebruik van gemaakt, helaas heb ik hierop niet zoveel reacties gehad, omdat ik echt mensen dichtbij mijn woonplaats zocht.

Meer informatie? Ga dan naar: nationalehulpgids.nl

 

Facebookgroep
Je hebt tegenwoordig via Facebook verschillende groepen waar je producten op te koop kunt zetten of aan kunt bieden, dit valt dan gewoon in een vraagstelling. Door dit laatste bedacht ik mij dus dat het misschien wel een optie zou zijn om mijn zorgvraag te delen in die groep met een uitgebreide uitleg. Na een tijdje erover nagedacht te hebben besloot ik dit gewoon te doen. Ik had er in eerste instantie een hard hoofd over in. Deze verschillende gedachtes gingen door mijn hoofd:
- Zullen er reacties opkomen?
- Zullen het echt mensen zijn dichtbij mijn woonplaats?
- Zullen zij echt de mensen zijn zoals op de foto?

 

Aan de ene kant vond ik het ook wel iets moois, om te beseffen dat je hierdoor ook mensen kunt bereiken, aan de andere kant gaf het ook zo nu en dan wat spanning en onzekerheid, ondanks dat ik uitgebreid tijd heb gehad om met hen te chatten. Ik heb namelijk best wel een eisenpakket aan wensen. Het gaat mij niet om het feit of mensen de juiste diploma's voor de handelingen hebben die ik nodig heb, ik hou er van om aan te sturen zoals ik dat wil. Ik kan namelijk heel goed aangeven hoe ik het wil in mijn zorgbehoefte. Dit is niet aan iedereen besteed, en ook degene die de zorg moet verlenen moet hier tegen kunnen. Dit is ook niet altijd makkelijk. Ook was het toch altijd de vraag of ze wel zouden komen opdagen, helaas heb ik twee mensen gehad die een dag nadat ik een afspraak had gemaakt toch af hebben gezegd. Dit is natuurlijk niet leuk, want dan had ik iemand anders kunnen benaderen voor een gesprek. Maar dat was dan al te laat. Natuurlijk is dat jammer.

 

Maar ik zou het iedereen toch aanraden, mocht je hulp zoeken. Het is een mooie manier van contact leggen. En ik had niet verwacht dat ik twee nieuwe leuke hulpen aan mijn zorgteam zou kunnen toevoegen op deze manier, en gewoon mijn eigen regie zou kunnen behouden in mijn leven. Dit vind ik namelijk erg belangrijk!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden