Word lid!
26 september 2013

Hoe ik de martelingen uit mijn jeugd overbreng op mijn dochter

profielfoto 2

aren doet mee aan Steptember. Om het aantal benodigde stappen te halen heeft ze bedacht dat ze samen met haar dochter Elinde mee doet aan de Dam tot Dam wandeltocht. Hoe dit af is gelopen en hoeveel stappen ze hiermee heeft gezet lees je in haar nieuwste blog!

Om elke dag het aantal stappen te halen, had ik dit jaar wat nieuws bedacht. Ik wilde wel meedoen aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Dit klinkt misschien niet zo gek maar ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren wat een martelingen ik de vakantiewandelingen met mijn ouders altijd vond. Maar blijkbaar komt het plezier in wandelen met de jaren.

 

Rolstoeltoegankelijke 9km

Omdat ik Lin het genoegen van vervelende saaie lange wandelingen niet wou ontnemen, moest zij natuurlijk ook mee. Daarom kozen we voor de wandeltocht van 9 kilometer en niet die van 18 kilometer, wat ons een beetje teveel van het goede leek. Eigenlijk is de 9km niet echt een Dam tot Dam want we liepen gewoon een rondje door Zaandam maar het gaat om het idee. Na een e-mail naar de organisatie bleek deze tocht rolstoeltoegankelijk te zijn dus niets dat ons tegen zou houden!

 

Op weg

Dus op zaterdag de 21e gingen we dan met de tram en de trein op naar Zaandam. We zouden met een hele groep gaan maar op de dag zelf bleek bijna iedereen ziek, zwak en misselijk te zijn dus we bleven maar met een paar mensen over. Het duurde even voor we het startpunt hadden gevonden maar toen dat gelukt was konden we van start. De routekaart hadden we niet nodig: het was druk genoeg om gewoon andere mensen te volgen maar gelukkig ook rustig genoeg om niet de hele tijd mensen op te moeten vangen die over de rolstoel struikelden.

 

Gezellig

Het werd een gezellige ochtend. De mannen hebben bijna negen kilometer lang over de nieuwe Grand Theft Auto gepraat en ik heb met Lin liedjes gezongen en mensen gekeken. Op meerdere plekken langs de route stonden bands muziek te maken. Vooral bij Lin viel dit in de smaak die elke keer weer even een dansje moest doen in haar rolstoel.

 

Gehaald!

Tegen het einde begon ik het helaas wel in mijn voeten te voelen maar wat was het een goed gevoel toen we over de finish kwamen! En toen ik op mijn stappenteller keek was het geluk compleet, die negen kilometer hadden me zo’n 16.000 stappen opgeleverd, en het was nog niet eens twaalf uur geweest. Die dag had ik maar mooi in the pocket en ik kon weer lekker op mijn lauweren rusten. Maar ik heb wel de smaak te pakken. Volgend jaar doe ik weer mee aan de Dam tot Dam Wandeltocht!

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden