Word lid!
6 mei 2014

Hoe ik mijn acteerkunsten inzet om over te komen alsof ik aardig ben terwijl ik eigenlijk een kreng ben

profielfoto 2

Regelmatig gaat Karen met Elinde Boodschappen doen. Voor de winkel is een stoepje met links en rechts twee mooie schuine stukken waar je in theorie zo op zou kunnen rollen, ware het niet dat er in de praktijk altijd fietsen geparkeerd staan. Ontdek waarom Karen op dit soort momenten best een kreng kan zijn!

Ik ben niet aardig, eigenlijk ben ik af en toe zelfs ronduit onaardig en asociaal. Regelmatig ga ik met Lin boodschappen doen, zij in de loopkar en ik erachteraan. Na een half uur komen we aan bij de supermarkt.

 

Ingang van de winkel

Voor de winkel is een stoepje met links en rechts twee mooie schuine stukken waar je in theorie zo op zou kunnen rollen, ware het niet dat er in de praktijk altijd fietsen geparkeerd staan. En dat óndanks de grote dikke witte kruizen op de grond en de briefjes die de winkel heeft opgehangen.

 

Sterk staaltje acteerwerk

En hier komt mijn bekentenis: met een klein zetje duw ik ‘per ongeluk’ een fiets om terwijl ik Lin erlangs probeer te wurmen. Maar er valt niet één fiets, het zijn er gelijk twintig. ‘Geschrokken’ kijk ik om me heen. ‘Ojee,’ zeg ik alsof ik ervan schrik terwijl ik het ondertussen gewoon lekker expres deed. Moeten ze die rotfietsen maar niet midden op míjn pad zetten. Een vriendelijke meneer schiet te hulp en zet alle fietsen recht terwijl ik, nou, eigenlijk gewoon niks sta te doen en Lins loopkar vasthoud.

 

Gevoel van schaamte

Ik voel me wel een beetje schuldig, vooral naar die meneer toe die alle fietsen weer recht zet en ondertussen denkt dat ik het per ongeluk deed. Met de seconde begin ik me meer te schamen, had ik me niet gewoon even in kunnen houden, denk ik. Had ik niet even tien minuten kunnen wachten tot iedereen zelf zijn fiets had weggehaald?

 

Schaam je lekker zelf!

Op het moment dat de meneer klaar is met de fietsen recht zetten en onze weg vrij is, bedenk ik me dat het antwoord ‘nee’ is. Eigenlijk moeten die fietsers zich schamen! Als ze kunnen fietsen kunnen ze ook best tien meter meer lopen vanaf hun fiets naar de winkel. En daarmee een beetje rekening houden met de minder bedeelden in hun omgeving.

 

Bedankt en tot ziens

Ik bedank de meneer hartelijk en loop met Lin naar binnen. Terwijl we samen de boodschappenmand vullen bedenk ik me nóg leukere wraakacties. Ik vroeg me altijd al af hoe het komt dat er soms een fiets in de boom hangt hier in Amsterdam, nu heb ik het antwoord…!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden