Word lid!
3 november 2011

ICT toepassingen voor mensen met een beperking

PetravB

Afgelopen zaterdag ben ik met Robert, zijn broertje en een vriend van Robert en zijn moeder naar de VG2.0 in Elst geweest. Oja, denkt u dan, natuurlijk, de VG2.0 “Ben jij al online?”

Precies, dat is die beurs voor ICT toepassingen voor mensen met een beperking. Het was in De Droom in Elst, 2 verdiepingen vol standjes, spelletjes, toepassingen, informatie over social media, apparaten in ontwikkeling en heel veel enthousiaste mensen. We hebben er erg leuke dingen gezien, waarvan ik nu ook overweeg om er een paar aan te schaffen. Zoals bijvoorbeeld een touchscreen. Robert kan daar heel goed mee om gaan en leuke spelletjes op doen. En zijn jongere broertje dan gelijk ook! Op school heeft de ICT juf met Robert op de ipad gespeeld (onee, gewerkt!) en dat ging ook heel goed. Maar de touchscreen is groter, steviger en staat op één plek, waardoor die nooit kwijt raakt of waardoor er nooit om gevochten hoeft te worden. Ik ben bang, namelijk, dat Robert zelf die ipad niet vaak in handen zal krijgen! En dat ligt echt niet alleen aan zijn broertje maar ook aan zijn moeder. Ahum. Laten we vaststellen dat het dol-op-knopjes-gen in de familie zit.

 

Wat zagen we nog meer? De Xbox kinect werd uitgeprobeerd door Mathijs, die ging bowlen. Er moest hier en daar wat aan gepast worden: hij werd uit zijn rolstoel op een gewone stoel gezet en na even oefenen maakte hij de goede beweging met zijn hand, die door de Xbox herkend kon worden. En jawel: strike!

 

Er waren Tips voor veilig internetten, een beeldhorloge was echt gaaf, en het prachtig toegankelijke cursusboek van de Zozijn School, helemaal gericht op de cursisten, was een dik compliment waard. Er waren workshops over Hyves en een clientvolgsysteem en een demonstratie van hoe samen een ondersteuningsplan op te stellen.

 

De spelletjes op Ikkies.nl waren een grote hit bij de broers, vooral FruitShoot. Daarbij kon je met fruit gooien naar auto’s en fietsers. Maar pas op als de politieauto langs kwam. Als je die raakte, kreeg je strafpunten! Ook het spel waarbij je met de scherpe punaise de bellenblaasbubbels moest lekprikken was erg leuk.

 

Deze spelletjes waren gericht op de jongeren en volwassenen met een beperking, niet op de kleintjes. De fase van spelletjes met roze ponies en lieve teddybeertjes waren Robert en zijn vriend allang voorbij, de standaard Wii spelletjes bleken toch niet allemaal even makkelijk voor ze en veel van de spelletjes op spele.nl waren zonder begeleiding lastig te spelen.

 

Op deze beurs waren genoeg redenen om weer opnieuw geïnteresseerd te raken in computer spelletjes. Net op tijd voor de komende winter, wat mij betreft!

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden