Word lid!
26 februari 2015

Ik ben er nog!

IMG_0733

Het is door allerlei omstandigheden alweer een hele tijd geleden dat ik een nieuwe blog heb geschreven. Aangezien ik toch alle oude blogs naar deze mooie nieuwe website moest verplaatsen schrijf ik meteen maar een nieuwe blog. Er is de afgelopen tijd rond Wiel&Deal veel gebeurd. Hierover lees je meer in deze blog.

MIjn leven is  sinds mijn vorige blog op een aantal punten veranderd. Tussen mei en november 2013 heb ik een werkervaringsplaats gehad bij TKP Pensioen een pensioenuitvoerder. Door redenen van beide kanten is besloten deze plaats niet te verlengen. Snds november ben ik dus bezig met wat ik wil in het werkzame leven. Door veel nadenken en allerlei ontwikkelingen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik van Wiel&Deal graag een bedrijf wil gaan maken.

 

In plaats van kamers vol zien te krijgen wil ik graag gaan voor een soort dienstenpakket waarmee ik middelbare scholieren met een beperking ga helpen om in het studentenleven te komen tot en met het krijgen van een eerste baan na de studie. In dit pakket biedt ik (samen met andere organisaties en medewerkers van Wiel&Deal in alle studentensteden) hulp en begeleiding aan middelbare scholieren/ studenten met een beperking die nodig is om te studeren en lekker te genieten van het studentenleven. Hulp bij het vinden van een geschikte kamer, aanvragen van voorzieningen en zorg en begeleiding om deel te nemen aan het studentenleven. Denk bij het laatste aan; hulp bij persoonlijke verzorging op flexibele tijdstippen; van 3 uur 's middags tot 3 uur 's nachts of een keer laat op de ochtend om uit te rusten van een tentamenweek, hulp in de huishouding, hulp bij contacten met instanties. Alles met als doel dat iedereen ongeacht handicap kan genieten van het studentenleven en zo weinig mogelijk tijd en energie kwijt is aan handicapgerelateerde zaken. 

 

Om budget te hebben voor het opstarten en verder vormgeven van mijn bedrijf heb ik een aantal weken geleden een subsidieaanvraag ingediend bij Fonds Nuts Ohra. Het is nog even afwachten maar ik hoop over enkele weken positief bericht te krijgen.

 

Met mijn gezondheid gaat het helaas op dit wat minder. Vervelende wond aan mijn voet, met kleine ingreep twee weken terug tot gevolg. Verder licht depressief door dit gebeuren en her en der nog wat andere kwaaltjes. voor de afleiding probeer ik nog wel leuke dingen te ondernemen. Zo ben ik via het werk van mijn vader op 12 februari naar de musical Billy Elliot. Ontzettend mooie musical. Niet zo showachtig maar qua decor meer richting toneelstuk. Prachtig. 

 

Om mijn dagen verder te vullen ben ik nu begonnen met het trainen van gespreksbegeleiders en het zelf fungeren als gespreksleider voor ZorgVerandert. ZorgVerandert begeleid mensen in de veranderingen in de zorg en de gevolgen daarvan voor hun leven. We proberen met een positieve blik mensen op weg te helpen op passende oplossingen voor hun leven te vinden. Wil je meer weten kijk op zorgverandert.nl. Ben je benieuwd of ZorgVerandert iets voor jou en/of mensen uit je omgeving kan betekenen? Neem contact met me op. Tot zover de eerste blog van 2015 en ik beloof vanaf nu vaker te bloggen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden