Word lid!
4 juni 2015

Ik sta op!

IMG_0733

Nee er is geen wonder gebeurd. Heb mijn rolstoel nog steeds erg hard nodig. Dit is de titel van het manifest waar ik mijn bijdrage aan lever. Lees hierover in mijn nieuwe blog.

Begin mei werd ik door Pauline Gransier, een oud groepsgenootje van woonvorm in Nijmegen, gevraagd om me aan te sluiten bij Wij staan op! Dit is een beweging die bestaan uit 10 jongvolwassenen met een lichamelijke beperking. Het doel van de beweging Wij staan op! is om de Nederlandse samenleving te veranderen op het gebied van doen, denken en laten.

 

De 10 zeer actieve jongeren hebben samen een manifest geschreven. Hierin roepen zij alle Nederlanders op om samen een toegankelijke maatschappij te creëren. Aangezien mijn persoonlijke ervaring en ervaring met Wiel&Deal goed aansluiten bij de beweging en het manifest besloot ik mee te doen.

 

Het manifest bestaat uit 12 punten. Wij willen hiermee aandacht vragen voor een toegankelijke samenleving. Een deel van de betekenis toegankelijke samenleving is bijvoorbeeld niet werkende regelgeving. Met Wiel&Deal hebben we hier ook mee te maken (gehad). Met name met regelgeving die niet past bij studenten met een beperking. Een voorbeeld is geen woningaanpassingen kunnen aanvragen voordat je staat ingeschreven, maar pas in willen schrijven als je gaat verhuizen, maar niet kunnen verhuizen als je kamer niet is aangepast.

 

En zo zijn er nog veel meer punten in het manifest die interessant zijn voor studenten die op kamers gaan met hulp van Wiel&Deal. Bijvoorbeeld toegankelijk openbaar vervoer en toegankelijke winkels en horeca. Ook ik persoonlijk ervaar nog dagelijks hoe ontoegankelijk Nederland is. Openbare gebouwen en OV bijvoorbeeld zijn toegankelijk gemaakt middels speciale regelingen en ingangen. Hierdoor word je als persoon met een bepekring al meteen gescheiden van de rest. Als Nederland hiermee aan de slag gaat word het voor studenten met een beperking straks makkelijker om een gewoon studentenleven te leiden. Kortom een heel interessant manifest voor Wiel&Deal om aan mee te werken.

 

Voor meer informatie klik je hier.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden