Word lid!
28 mei 2015

Ik zoek....een andere vader!

IMG_0721web

Ikar gaat samen met opa en oma kamperen. Hij heeft zich hier erg op verheugd want hij gaat samen met oma goochelen!

Kamperen in weer en wind met drie kinderen vraagt vindingrijkheid van ouders en grootouders. Want je wilt natuurlijk dat het een geweldig kamp wordt voor iedereen. En dat is het dan ook.

 

Ikar heeft zich erg op kamperen met Opa en Oma verheugd. Vooral omdat Oma met hem zal gaan goochelen. Zelf bedenkt hij de meest bijzondere goocheltrucs die helaas niet altijd tot een goed einde komen. Als je handspieren ook niet mee willen werken en je niet vingervlug en snel kunt jongleren bestaan de meeste goochelsuccessen vooral tussen je oren. Natuurlijk klappen en joelen we want je moet ook wel lef hebben om door te zetten.

 

Oma heeft nu een oud boek gevonden met haalbare goocheltrucs. Ze heeft thuis goed geoefend en ja hoor, die zouden we samen moeten kunnen volbrengen. We zullen eens iets laten zien. En inderdaad, het wordt een goede voorstelling waarbij de toeschouwers hun oren en ogen niet geloven! Voldaan en moe zijn de goochelaars.

 

Ikar blijft de hele dag over goochelen praten, over wat zou kunnen en vooral over wat hij zou kunnen en anderen niet. Hij is niet te stoppen en we worden er eigenlijk wel een beetje iebel van. Oma probeert hem nog tot "goochelaar in ruste" te toveren, maar ook dit lukt niet echt.

 

Dan zegt de Papa: "Stop hou op! Nu ga ik praten met Oma".

Dan wordt de kleine goochelaar pas echt boos. "ik kan niet zo snel praten en jullie laten me niet uitpraten. Jullie moeten meer geduld hebben!"

 

Ja, ja jongetje, dat is gebruik maken van je handicap. Slim bedacht maar we trappen er niet in. Bozer en bozer wordt hij. "Ik zoek een andere vader, hoor!"

"Goed idee", zegt de Papa en hij fietst weg. Daar staan nu de twee goochelaars, midden in het bos. Waar vind je zo snel een andere vader en hoe moet hij zijn? 

 

"Ik wil niet meer afwassen en tafel dekken, heel veel snoepen en een Papa die altijd mijn zin doet!"  Oma lacht zich een bult, ze ligt op de grond van het lachen.

Stomme goochelaar...met wie moet je dan ruzie maken en het weer goed maken? Laten we lachen, lach eens tegen mij, dan lach ik tegen jou. Het lukt.

 

En op de camping rent hij naar de Papa en klimt op schoot. "Ik blijf bij jou, maar als je raar doet, goochel ik je in een kikker!" Dat moet dan maar, zegt Papa, want  jou wil ik niet missen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden