Word lid!
4 maart 2013

Juiste antwoorden op het juiste moment

26172248_1937458296267592_1404524895939495600_o

Jasper van der Does vertelde over zijn handicap spina bifida in het TV-programma ‘”De week van Filemon”. Een vrouw die zwanger was van een kindje met een open ruggetje, heeft veel aan Jasper’s verhaal gehad.

Het is tijd voor mijn eerste blog van dit jaar. Sinds mijn vorige blog is er weer behoorlijk veel gebeurd. Tijd dus voor een uitgebreide update, maar eerst wil ik jullie aandacht voor een bericht dat ik onlangs via Facebook heb gekregen naar aanleiding van de uitzending van “De week van Filemon” op 28 februari vorig jaar waar ik mijn medewerking aan heb verleend.

 

Het bericht waar ik het over heb, is van een vrouw die in een zeer emotioneel verhaal vertelt dat zij de uitzending van “De week van Filemon” heeft gezien en hoeveel dit voor haar betekend heeft. Na de 20-wekenecho kreeg zij te horen dat haar zoontje een open ruggetje had. Wat volgde waren verschillende gesprekken met de gynaecoloog en de kinderneuroloog. Er werd verteld dat zij goed moest nadenken of zij verder wilde gaan met de zwangerschap. Vooral de gynaecoloog was in eerste instantie negatief. De kinderneuroloog was daarentegen een stuk positiever, omdat het open ruggetje erg laag zat.

 

De moeder is toen zo veel mogelijk informatie op internet op gaan zoeken en kwam ook bij de uitzending van “De week van Filemon” terecht. Precies op het juiste moment beantwoordde ik in deze uitzending haar vragen, zo vertelde ze.

Haar zoontje is inmiddels 17 weken oud. Een week na de geboorte is er een drain geplaatst, omdat hij een waterhoofdje ontwikkelde. Het gaat nu heel goed met hem. Gelijk na de geboorte bewoog hij zijn benen en de artsen staan er versteld van hoe goed hij het doet! De moeder sluit haar bericht af met mij te bedanken voor het zo openhartig vertellen van mijn verhaal. Dit heeft haar zeker geholpen bij het nemen van de juiste beslissing. Dit is ook precies de reden dat ik mijn verhaal heb verteld. Ik ben echt enorm blij dat ik haar heb kunnen helpen bij het nemen van deze uiterst moeilijke beslissing. Tijdens het lezen van dit verhaal kreeg ik werkelijk kippenvel over mijn hele lichaam, zo geweldig vind ik het!

 

Heb je zelf ook zo iets mee gemaakt? Vertel het dan gerust aan mij of de BOSK! Dit soort verhalen moeten veel meer verteld worden om zo de beeldvorming van mensen met spina bifida een stuk positiever te maken!

 

Paralympische ambitie

In mijn vorige blog schreef ik dat ik me had ingeschreven voor de paralympische talentdag. Deze is inmiddels een aantal maanden geleden en deze dag heeft voor mij in eerste instantie goed uitgepakt. Ik kreeg bij twee sporten, wielrennen en roeien, een redelijk positief advies en heb voor deze twee sporten een maand later een classificatie keuring gedaan. Vrij snel na de talentdag ben ik uitgenodigd op het paralympisch talentcenter voor het roeien in Amsterdam. Ik heb daarna een aantal maanden trainingen gevolgd. Vlak voor kerstmis heb ik nog een test gedaan en daar bleek uit dat ik helaas toch niet het niveau heb om Rio 2016 te halen. Ik heb toen moeten besluiten de roeitrainingen te stoppen. Ook het wielrennen is helaas op niets uitgelopen. Ik ga nu op zoek naar een andere paralympische sport om mijn paralympische ambitie alsnog waar te maken!

 

Toekomstplannen

Wat betreft mijn toekomstplannen zal ik kort zijn. Ik ben op dit moment druk bezig met alle opleidingen waar ik het in mijn vorige blog over had. De theorietoets om in het Europese register te komen heb ik inmiddels gedaan en heb hier een hele mooi 8,9 voor gehaald!

 

Vacatures BOSK

Als laatst heb ik nog te melden dat ik heb gereageerd op de vacatures voor vrijwilligers waar de BOSK op dit moment naar op zoek is. Ik hoop echt dat ik in de toekomst nog meer kan gaan betekenen voor de BOSK. Heb jij nog niet gereageerd op een van de vacatures? Doe dit dan alsnog!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden