Word lid!
20 april 2015

Kindervallei

image

Als we op maandagochtend op weg zijn naar de fysiotherapeut wordt ik intens geraakt door een actie van het radioprogramma Evers staat op van Radio 538. Ze gaan geld inzamelen voor een boomhut voor rolstoel gebonden kinderen in het Ronald McDonald vakantiehuis in Valkenburg. En laten wij daar nou net een aantal weken geleden zijn geweest!

Maandagochtend op weg naar de fysiotherapeut met Sebas word ik intens geraakt. Zoals altijd staat de radio op 538 Evers staat op. Komende vrijdag gaan ze geld inzamelen voor een goed doel. En laat dat nou een boomhut zijn voor rolstoel gebonden kinderen in het Ronald McDondald vakantiehuis de Kindervallei in Valkenburg!
Een aantal weekenden geleden mochten wij een paar nachten in dit fantastische huis verblijven. Wat een feest! Het gebouw is ontworpen door de architect Hundertwasser. Bij aankomst keken we onze ogen uit. Wat een sprookjesachtige sfeer heeft dit pand. Sebas en Timo duiken meteen de speelkamer in, terwijl wij onder het genot van een kop koffie met 1 van de 80 vrijwilligers de administratieve zaken afhandelen.

 

Ons appartement ligt op de eerste verdieping en de lift brengt ons daar. De speels ingerichte kamers zijn ruim opgezet, dus geen verschuif van meubilair. Sebas kan overal bij. Het flits door mijn hoofd hoe bijzonder dat voor ons is. Waar we ook komen scannen we altijd eerst de omgeving, om deze dan vervolgens aan te gaan passen voor rolstoel en looprekje. Het feit dat dit nu niet hoeft, is een wonderbaarlijke ervaring, en tevens een confrontatie met hoe ons leven er tegenwoordig uitziet.

 

De hoog/laag bedden zijn natuurlijk een groot succes voor de jongens en ook de speelkist vol met knutsel spullen is in trek. We ploffen neer en kijken elkaar met tranen in de ogen aan. We zouden hier liever niet hoeven zijn, maar wat voelt dit vakantiehuis als een geschenk. Ik voel me dankbaar.

 

De daaropvolgende dagen zijn één en al ontspanning. De aangepaste speeltuin, de snoezelruimte, de verkleedkleren, de wandelingen over het dak en als kers op de slagroom een gratis bezoek aan de dierentuin. Het is ongelooflijk fijn om te weten dat er een plek is waar alle leden van ons gezin optimaal kunnen genieten. Even niet bezig te hoeven zijn met alle extra zorg en als een normaal gezin ontvangen worden.

 

Ik hoop met heel mijn hart dat er genoeg geld wordt opgehaald om de boomhut met lift te realiseren. Zodat Sebas (en al zijn lotgenootjes) en Timo (en alle andere brussen) samen een herinnering kunnen maken, die ze voor altijd met zich mee kunnen dragen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden