Word lid!
29 juli 2016

Klimmen met de jaren

Robmei2014 (2)

Voor de tweede keer ga ik de Alpe d'Huez op, omdat het leuk is, omdat het kan. Een maatje meenemen is dan wel heel leuk en fijn.

Na 700 meter stond ik stil. Ik werd gedwongen door Motards en Politie op de motor. Voor me drie mensen op de grond, waarvan er één een beetje raar lag. In mijn linker oor hoorde ik een ambulance. Ongeveer 20 minuten daarna kon ik weer, nog 100 meter en dan krijg je een klein bochtje naar rechts en direct weer naar links. Na 700 meter kwam de eerste bocht, bocht 21. Deze stond een beetje vol met mensen, ook weer een opstopping. Het is inmiddels half zes.

 

Voor de tweede keer doe ik de Alpe d’Huzes, op mijn verjaardag een berg op fietsen. Waarom? Omdat het kan, omdat het leuk is, omdat het een uitdaging is. Dat laatste heb ik al gehad, een week van te voren blijkt er iemand mee te rijden. Het is Guido, ontmoet bij de BOSK werkgroep SBH omdat er iets voorbereid moet worden voor de landelijke dag. Ik blij, ook blij met het hotel waar we slapen, boven op de berg.

 

De tweede bocht, bocht 20 gaat ook goed komen, de derde rij ik direct door. Bij bocht 18 ga ik even zitten. Ik raak in gesprek, kijk achter me. We hebben al veel gefietst. Een groep studenten helpen de mensen op de fiets en motiveren ze om door te gaan. Helemaal top. De top zie je overigens niet want het is koud en mistig.

 

Boven op de berg is het goed toeven, de voorbereidingen krijg je goed mee. Mijn maatje wil van alles weten en ik lach hard als hij zegt dat hij nog nooit een ski lift in de zomer heeft gezien. Ik niet in de winter, haha. Met het klimmen van de jaren kom je steeds nieuw dingen tegen. De kunst is, ook op die berg ze te zien en de momenten te pakken. Dat heet geluk.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden