Word lid!
30 augustus 2012

Kom het bestuur van de BOSK versterken!

PetravB

Ik ben geen jurist, dokter of notaris maar wel een betrokken moeder van een zoon met een beperking. Als mijn zoon geholpen kan worden door iets wat ik doe of kan regelen, kunnen er vast ook anderen mee geholpen zijn, is over het algemeen mijn insteek.

Via de werkgroep Onderwijs ben ik in het bestuur van de BOSK gekomen. Omdat ik als vrijwilliger al in een aantal cliënten- en adviesraden had meegedraaid, was de stap naar een bestuur niet zo groot, dacht ik. De eerste keer dat ik op het Landelijk bureau in Utrecht kwam, maakte ik kennis met de overige bestuursleden en in de ALV van april 2011 werd het officieel. Ik kreeg een papier te ondertekenen en ging naar de vergaderingen.

 

Iedere club is anders, zo ook deze. Het was even wennen om als enige vrouw daar te zitten, en het was gelijk flink lastige materie: moeilijke tijden voor de BOSK. Er werd vergaderd over waar op te bezuinigen was, over het worst-case scenario en over wat er moest gebeuren om het hoofd boven water te houden. De penningmeester heeft er de afgelopen 3 ALV’s over verteld en iedere keer was het somber nieuws. Toch, met de positieve inzet van directeur Martijn en zijn team op het landelijk bureau, belandde er niemand echt in de put. Tuurlijk waren er lastige gesprekken en moeilijke keuzes. Maar iedereen droeg zijn en haar steentje bij en het lijkt het erop dat de BOSK er echt wel bovenop komt.

 

Wat ik natuurlijk een hoogtepunt vond, was de aanstelling van Wouter Bos als onze voorzitter. Ik kijk er naar uit in de komende periode de nieuw ingeslagen weg van en met de BOSK mee te mogen maken, met een nieuw communicatieplan op komst, de extra inzet op ledenwerving, interessante projecten, intensievere samenwerking met verschillende andere organisaties, en nog veel meer.

Ik ben er trots op in het bestuur van de BOSK te zijn benoemd, en ik kan het jullie allemaal aanraden! Nu drie van onze bestuursleden binnenkort zullen stoppen omdat hun termijn erop zit, hoop ik van harte dat we kunnen rekenen op enthousiaste aanmeldingen van leden om ook deel te nemen in het bestuur. De vacaturetekst is in ontwikkeling en zal binnenkort op de site te zien zijn. Hou deze daarom goed in de gaten!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden