Word lid!
17 september 2014

Lachen is gezond

profielfoto 2

De derde sport die Karen voor Steptember uitprobeert is Trampoline springen. Als een kind zo blij springt ze op de trampoline. Het zorgt er voor dat ze een glimlach van oor tot oor krijgt. Zeker een sport die voor herhaling vatbaar is, want lachen is gezond!

Als een kind zo blij spring ik op de trampoline. Sinds Lin in mijn leven is, heb ik al een ontelbaar aantal keer met vriendinnen besproken dat we oud worden: ik ben om elf uur ’s avonds al moe, ik klaag over de geluidsoverlast van de buren en als ik ’s morgens opsta ben ik stram en stijf. Maar tijdens het springen voel ik me weer even helemaal kind.

 

Klotsende oksels

De les die ik doe is een speciale work-outgroepsles, BodyBounz. Er staat een docent voor de groep die steeds voordoet wat we moeten doen. Van zo hoog mogelijk springen tot op je rug liggend springen. Van een estafette tot aan uiteindelijk wat rustige stretchoefeningen. De liters zweet stromen van mijn lijf af. Heel charmant maar zo te zien ben ik niet de enige.

 

Uitgeput

Met de grootste glimlach die er bestaat, stuiter ik een uur lang op de trampolines. Op en neer, heen en weer. Na de verplichte fotosessie waarbij ik voor de vorm nog even wat radslagen en handstand-overslagachtige dingen (of in ieder geval een poging tot) demonstreer, stort ik ter aarde. Volledig uitgeput maar ook volledig voldaan.

 

Duursport

Van de sporten die ik tot nu toe geprobeerd heb, is trampolinespringen toch wel de sport waarbij het meest van je conditie gevraagd wordt. En dat is best eens goed voor me want de enige duursport die ik beoefen… nou eigenlijk beoefen ik helemaal geen duursport. Alleen krachttraining in de vorm van Lin tillen doe ik regelmatig. En dat is toch een heel andere tak van sport.

 

Blij

Thuisgekomen ga ik snel douchen en daarna kijk ik in de spiegel. De glimlach die tijdens het trampolinespringen ontstond lijkt wel in mijn gezicht gebeiteld. Hij is echt niet meer van mijn gezicht af te krijgen. Ja, niet alleen mijn conditie is flink getraind, ook mijn lachspieren hebben een mooie work-out gehad. Dit is zeker voor herhaling vatbaar want, zoals Kinderen voor Kinderen al eens zong, lachen is gezond.

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden