Word lid!
8 februari 2013

Lies, geen lies?

xLaurens Rijpstra 0007

Bij sporten horen ook blessures. Laurens loopt er tegenaan dat zijn wil sterker is dan zijn lichaam. Een blessure dwarsboomt zijn roeitraining. Hij heeft zich ten doel gesteld om mee te kunnen doen aan de Paralympische Spelen in 2016.

Bij sporten horen ook blessures. Ik heb inmiddels, waarschijnlijk door een te enthousiaste instelling een blessure in mijn lies. Het is inmiddels bijna 1,5 maand geleden dat ik geroeid heb. Na een training bleef ik maar last houden van een spier in de lies. 

 

Gelukkig heb ik in de tussentijd een handbike aangeschaft. Op deze manier kan ik in ieder geval mijn bovenlichaam en conditie blijven trainen!

 

Het is mij inmiddels duidelijk geworden hoe belangrijk het is om goed naar je lichaam te luisteren. Dit klinkt verschrikkelijk, maar het is wel ontzettend belangrijk. Ik heb gemerkt bij mezelf dat de wil vaak sterker is dan mijn lichaam.

 

Nadat ik dus mijn blessure had opgelopen, begon het proces van revalideren. Ik had het probleem bij mijn fysio aangekaart en zij raadde mij aan om rust te nemen en het gebied minder te belasten. Ik blijf er maar last van houden, bij het omdraaien in bed, bij het overeind komen vanaf de bank, zelfs als ik moet niezen voel ik dat in mijn ‘lies’.

 

Nu is het vervelende van de gezondheidszorg dat deze sector mensenwerk is. Oftewel iedere specialist kijkt op zijn of haar eigen manier naar een probleem. Zo kwamen de klachten volgens mijn fysio door overbelasting en volgens mijn chiropractor was het een zenuwblokkade. Ik heb besloten om naar een andere fysio te gaan om een second opinion te krijgen. En volgens haar zat het in een spier in het bekken. Toen zij er vervolgens haar elleboog op legde om dit eens even goed te masseren, keek ik bijna scheel van de pijn. Klinkt gek, maar dat is een goed teken naar mijn idee.

 

Drie verschillende mensen, drie verschillende invalshoeken en dus drie verschillende conclusies. En waarschijnlijk hebben ze alle drie een punt.

 

Wat ik geleerd heb hieruit is dat communicatie met je arts, fysio, iedereen eigenlijk, echt heel belangrijk is. Ik dacht dat ik last had van mijn lies, maar het probleem ligt meer in de spieren in het bekken en het bovenste punt van mijn bovenbeen. Naar mijn idee is dat ook een onderdeel van je lies, maar dus toch niet helemaal.

 

Ik heb in ieder geval wel de oorzaak van mijn blessure ontdekt en dus kan ik ermee aan de slag. Oh en ik hoop dat het weer  snel warm wordt, want door dit koude weer ben ik steeds verkouden en aan het niezen! ‘Ha ha… au!’

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden