Word lid!
18 september 2019

Meer dan goud!

fotosessie 3

Steptember, 28 dagen, 10.000 stappen. Met elke stap die je zet loop je jezelf fit en brengt het geld op voor CP Nederland, Een heel goed doel! Wat nu als je meedoet en jezelf CP hebt? Ik kan het weten! Dat confronteert, het inspireert en motiveert! Wie motiveren en inspireren mij om 10.000 stappen te kunnen blijven zetten tijdens Steptember? Lees het in mijn blog, misschien verrast het je!

Een week weg met het gezin naar de Belgische Ardennen, het is me meer dan goud waard!

Het was gezellig, het was druk, maar om dan energie te sparen geniet ik in stilte.

Thuis zit er dan niets anders op dan minimaal een weekje bijkomen.

 

Tja, hoe doe je dat? Ik besloot een lange rij gemiste programma’s van de tv terug te kijken.

Ja lieve mensen ze bestaan ze nog ‘programmakijkers’. Geen Netflix voor mij. Nadeel is wel dat de zenders hun programma’s altijd uitzenden wanneer ik geen tijd heb. Dit resulteert in een opname lijst waar je u tegen zegt. Aangezien het maar 200 uur is wat ik op kan nemen en het eind in zicht kwam was het daarom ook de hoogste tijd om te gaan kijken. Als ik de pareltjes wil blijven opnemen moest ik wel.

 

Pareltjes

Ja, pareltjes die zijn er zeker! Aangezien de eerste week van Steptember met het heuvelachtige landschap niet helemaal meeviel als CP’er (spast klinkt zo onaardig) besloot ik iets motiverends op te zoeken in de opnamelijst. Zo kwam ik bij de ‘Meer dan goud’ uit. Een programma waarin Zes oud-topsporters een week lang onder één dak leven. Samen maken ze de balans op: wat hebben de medaille(s) en de topsport hen opgeleverd, gekost en geleerd? Tijdens elke aflevering doen de fanatiekelingen een sportieve activiteit met elkaar. De topsporter in hun wil graag winnen!

 

Motiverend en inspirerend…

Tijdens de laatste aflevering die ik terug moest kijken stond Leontien van Moorsel centraal. Haar sportcarrière is door haar strijd met anorexia al heel bijzonder te noemen. Hoe ze ondanks haar ziekte toch zoveel wist te winnen, maar ook dat ze tijdens haar carriere de andere strijd, de strijd met anorexia heeft gewonnen. Het mooie is wel dat juist zij over het fanatisme bij de sportactiviteit zegt: “ik ben zo vaak diep gegaan, ik heb zo vaak grenzen opgezocht dat ik nu denk het is goed geweest. Doe maar lekker normaal!”

 

Ik hoor jullie denken, waarom is nou juist dat stukje ‘doe maar lekker normaal’ inspirerend en motiverend? Die avond was het motiverend genoeg om mijn benen even lekker op de bank te leggen. Je grenzen kennen is ook een kunst!

 

Een paar dagen later trok de opname van Dancing with the stars mijn aandacht. Mede omdat het 3 kostbare uren van mijn opnameruimte opslokte, maar dat ter zijde. Ook omdat ik wist dat Bibian Mentel meedoet. Bibian Mentel is uberhaupt al een enorm inspirerend persoon! Hoeveel kan een mens aan? Veel zo blijkt! Korte tijd na een operatie aan haar nek en midden in haar strijd tegen kanker en tumoren doet ze gewoon mee aan het dansprogramma. Want zo zegt ze “ik kan beter bezig zijn en genieten dan dat ik thuis ga zitten afwachten wat komen gaat”. Ook dit is inspirerend en motiverend, maar op een hele andere manier. Nadat ik dit gezien had besloot ik dat ik nog een rondje extra te lopen voor de 10.000 stappen.

 

In 2 weken Steptember is voor mij gebleken dat in de Belgische Ardenne bewegen alles behalve vanzelfsprekend is. Terug in Nederland ben ik blij met elke stap die ik weer ‘normaal’ kan zetten.

 

28 dagen, 10.000 stappen, op naar de 280.000 stappen… Op naar goud, maar niet onbelangrijk: er is meer dan goud!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden