Word lid!
16 januari 2015

Met de moed der wanhoop

IMG_0721web

Het is zaterdag na Sinterklaas. We zijn uitgenodigd voor de rolstoelvaardigheidstraining in Apeldoorn. Als Opa en Oma in actie hebben we een deel van de training gesponsord. De deelnemers, maar ook hun ouders, zijn helden!

Het is zaterdag na Sinterklaas, zo'n sombere en donkere ochtend. Zo'n morgen om in bed te blijven liggen en nog na te genieten van de gezelligheid van het Sinterklaasfeest. Op weg naar Apeldoorn naar de rolstoelvaardigheidstraining.

Een grote gymzaal met ouders en kinderen in een rolstoel.

 

Sommigen stonden vroeg op om op tijd te zijn. Kleumend en met slaperige ogen kijken we hoe alle barricades worden neergezet. Moeten de rolstoelers daarover heen? Ouders zitten aan de kant, spreken hun kinderen moed in terwijl je bij sommigen de twijfel in de ogen ziet. Gaat dit echt lukken?

 

Als Opa en Oma in actie zijn ook wij uitgenodigd omdat we een deel van de training sponsoren en je wilt wel weten waar je geld blijft, nietwaar?

 

De kinderen rijden wat rondjes. Spannend is het!

En dan begint het spektakel: rijden, draaien, op twee wielen rijden, achterover hangen. Als onbekende Oma sta ik al duizend angsten uit!

Sommigen kinderen zijn zo bang, tranen in de ogen, angst het toch niet te kunnen...Slechts een paar gaan fluitend door de barricaden. 

Ouders mogen wel op hun handen gaan zitten om toch niet naar hun kind te rennen. Kinderen kijken hulpzoekend naar hun ouders. Het is of je naar een spannende film kijkt. 

 

Ongelooflijk goed, warm en toch doortastend begeleiden de trainers de kinderen.

Geen flauwekul, je kunt het! Ik ben bij je, vertrouw me maar! Ja, ja....

En dan gebeurt het: met de moed van de wanhoop, met tranen in de ogen en opeengeklemde lippen lukt het! Ze durven achterover te hellen en op twee wielen te blijven staan. Balancerend en in evenwicht.

 

Eerlijk gezegd staan bij mij ook de tranen in de ogen. Wat een moed, wat een doorzettingsvermogen! Helden zijn het in mijn ogen.

Allereerst de kinderen en dan de ouders! Want ook ouders moeten balanceren en loslaten, iedere keer een beetje. Voor alle papa's en vooral ook mama's is dit al een hele klus. Maar als je kind met zoveel vallen en opstaan groot moet worden is loslaten eveneens een heldendaad!

Hulde voor de trainers. We hebben genoten en zijn blij te hebben kunnen bijdragen.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden