Word lid!
26 september 2018

Mijn gevoel van vrijheid

17191783_1281622481885303_7750355627058952286_o

Vrijheid... Het kan zo vanzelfsprekend zijn, maar toch ook weer niet. Vandaag neem ik jullie mee in iets wat ik ontzettend fijn vind. Iets wat me vrijheid geeft, maar niet vanzelfsprekend is!

Aan het gekraak van het hout te horen, wordt er gefietst. Met wat gezonde spanning in mijn lijf loop ik licht aarzelend naar binnen. Het is lang, te lang geleden dat ik hier was. “Kan ik dit nog wel?” “Is dit wel verantwoord?” Ach, boeiend. Het leven is te kort om alles wat leuk, maar minder goed voor mijn lijf is, niet te doen.

 

Even later klik ik mijn fietsschoenen in en rijd ik langzaam rondjes. Een lang, recht stuk wordt gevolgd door twee bochten, weer een recht stuk en weer twee bochten: 250 meter in totaal.Nu kan ik niet meer terug.“Wat maakt het ook uit?”, denk ik. Ik kijk over mijn schouder en stuur naar rechts. Mijn benen maken snelheid en de zwaartekracht doet zijn werk in de bochten. Mijn gespannen gezicht verandert in een ontspannen grijns; ik geniet.  

 

Het plezier dat ik heb is onbetaalbaar. De pijn die ik vanavond en de komende week ga hebben, is het dubbel en dwars waard. Al gauw word ik fanatiek: ik stuur naar boven in de baan, zet aan, stuur weer naar beneden om snelheid te maken en fiets een rondje vol gas. Héél even voelt het alsof ik vlieg, alsof ik normaal ben en geen pijn heb.

 

De big smile gaat niet meer van mijn gezicht af. Ook niet als ik tussendoor even een tijdje rust moet houden, omdat ik merk dat het anders teveel wordt. Ik heb leren luisteren naar mezelf. Heb ik even rust nodig? Dan ga ik een half uurtje zitten, mijn benen ontlasten terwijl ik naar anderen kijk. Zij zijn hun trainingsroutine aan het rijden. 

 

Ik denk even terug aan de momenten dat ik zo’n trainingsroutine reed. Wat heeft die periode mij toch veel geleerd…

Ik rijd niet meer zo hard als toen en ik denk aan mijn benen als ik fiets, maar ik geniet zoveel meer. De snelheid, de bochten, wegdromen, één zijn met je fiets zonder pijn. Zo ontzettend fijn.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden