Word lid!
17 juli 2014

Niets is onmogelijk, als je er maar in gelooft en het op je eigen manier doet!

Foto mij zwart wit

De titel zegt het al, het is een bekende uitspraak: als je iets wil, moet je er voor vechten. ”Dit moet ieder mens, maar als je met een beperking moet leven is dit steeds weer het geval, je hele leven lang. Regelmatig beleef ik het als ik weer op een openbare gelegenheid aanwezig ben. En als ik dan in contact kom met een onbekende, krijg ik vaak de reactie: “Ik heb respect voor je, ik moet er niet aan denken om in zo’n stoel mijzelf de rest van mijn leven te moeten verplaatsen. En laat staan wat er vast nog meer bij komt?”

Ik leg dan graag uitgebreid, en natuurlijk ook met plezier uit, dat de stoel geen stoel is waar ik mij in moet verplaatsen, maar dat de stoel een onderdeel van mij is. deze manier van communicatie is vaak totaal onverwachts voor degene waarmee je communiceert. dit kun je vaak zien aan de houding en gezichtsuitdrukking die er op dat moment geschreven staat op het gezicht van de ander.op dat soort momenten zou ik graag willen weten wat er nou precies door het hoofd gaat van diegene. vaak gaat het gesprek nog lang door. dit vind ik helemaal niet erg, want op zulke momenten heb ik altijd een missie om de ander na ons gesprek een totaal andere kijk te geven. en vooral om te laten zien, dat ik niet zielig gevonden hoef te worden. dat ik net zo leef als ieder ander. en net zo geniet, als ieder ander. alleen dat ik misschien wel meer geniet van de kleine dingen dan dat diegene zal doen.

 

Niets is onmogelijk, als je er maar in gelooft en het maar op je eigen manier doet! dat is mijn motto. Dit komt omdat vroeger de medici, mij volledig hadden afgeschreven. ze deelden mijn ouders mee dat ik niets zou kunnen, en ik heb tot de dag van vandaag zeker het tegendeel bewezen. want het lukt best, als je het maar op je eigen manier doet, en erin gelooft!hier heb ik al van jongs af aan mee moeten dealen, door alle therapieën die ik heb moeten ondergaan, ziekenhuis bezoeken etc. noem maar op. hier zal ik de rest van mijn leven wel mee te maken krijgen.

 

Maar ik ben van mening dat je een sterker mens wordt als je veel mee maakt. Om deze ervaringen te delen geef ik presentaties en lezingen over het leven met een beperking door mijn eigen levensverhaal te vertellen. hier haal ik veel kracht uit, ook omdat ik wil laten zien dat het echt uitmaakt hoe je met je beperkingen omgaat. dit vind ik zo belangrijk!

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden