Word lid!
7 maart 2016

Officieel van start als ZZP-er

IMG_0733

Sinds vandaag mag ik het van de daken schreeuwen; ik ga aan de slag als ZZP-er. Achter de schermen was ik al begonnen maar er moesten nog wat zaken worden geregeld. En dat is nu eindelijk gebeurd.

Twee weken geleden had ik een afspraak bij het UWV. Dit naar aanleiding van mijn vraag over het doorgeven van inkomen als ik ga starten als ZZP-er. Ik moest maar even langskomen, aldus het berichtje van mijn adviseur werk in het digitale postvak van het UWV. De schrik sloeg me in eerste instantie om het hart. Mijn eerdere ervaringen met het UWV waren niet allemaal even positief. Was bang dat ik iets had gedaan wat niet mocht. Mijn glas is nogal vaak halfleeg.

 

Op de dag van de afspraak probeerde ik mezelf bij elkaar te rapen en ging richting UWV. Voor de zekerheid nam ik mijn moeder mee. In de brief stond ten slotte dat je iemand mee mocht nemen. Binnen 5 minuten waren al mijn zorgen verdwenen. Toen ik mijn plannen vertelde over mijn bedrijf Gordiaanse Knoop was mijn coach meteen enthousiast. Hij zag het helemaal zitten. Mijn moeder vulde nog wat dingen aan over zaken die zij zag ook in combinatie met mijn project Wiel&Deal.

Het bleek dat ik op gesprek moest komen omdat ik moest worden ingelicht over hoe het werkt als je inkomen krijgt naast je uitkering. En er moest een officiële startdatum worden vastgesteld voor de administratie van UWV. En dat wou mijn adviseur werk met mij bespreken. Daarnaast moet ik er rekening mee houden dat als het terugvorderen van een deel van de uitkering erg lang kan duren. Maximaal twee jaar. Dat kan gaan spelen op het moment dat ik teveel verdien om een volledige uitkering te krijgen maar wel recht heb op een aanvuling. Ik heb daar begrip voor getoond. Ik was allang blij dat hij zo vierkant achter mijn idee staat. En of ik het erg vond om dingen te doen die niet meteen geld opleveren. Nee, natuurlijk niet. Ik was alleen bang dat dat niet mocht van het UWV (dat laatste heb ik uiteraard niet hardop gezegd).

 

Voordeel van het gesprek met het UWV is, is dat ik nu wel een klein ondernemingsplan heb. Een mooie basis om uit te breiden als ik tot nieuwe inzichten kom. Mijn volgende uitdaging wordt het werven van klanten. Al druk aan het nadenken over teksten om te mailen en op social media te zetten.

 

Uiteraard ook nog aan de slag met Wiel&Deal en Wij Staan Op! Daarover meer in een volgend blog.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden