Word lid!
20 januari 2014

Op water lopen...

IMG_0721web

Dat Ikar, de kleinzoon van Oma wil, een levendige fantasie heeft is inmiddels bekend. Toch spitste Oma wil haar oren toen Ikar beweerde dat hij over water kan lopen. Lees het hele verhaal in de nieuwe blog van Oma wil!

De Kerstvakantie is weer voorbij. We hebben ervan genoten, van dat warme familiefeest. Wel een beetje druk natuurlijk en we zijn ook wel weer blij dat alles weer gewoon op z'n plek ligt. De rust is waarlijk weergekeerd in ons huis. Toch denken we met een glimlach en moeie benen terug aan de logeerpartijen van de kleinkinderen. Allemaal zijn ze geweest!

Ook Ikar met zus en broertje waren van de partij. Van alle gewone dingen maakten we een feest: ontbijt op bed (met kriebelende beschuitkruimels), picknicken in het bos (met handschoenen aan), naar de kerstfilm, appelflappen bakken (en met rode wangen opeten met lekker veel poedersuiker om toch nog sneeuw te zien), naar het Sprookjesfestival (waar we op rare plekken naar verhalen luisterden), eindeloos spelletjes doen ('s morgens lag het spel al klaar) tot ze na een laatste verhaaltje om acht uur op bed lagen (en Opa en Oma uitpuften op de bank!).

 

Maar het allermooiste was: naar het zwembad! Met Opa van de glijbaan, met Oma bubbelen, wedstrijdje doen, van de kant springen, spelen, spetteren en spartelen. Wat een feest! Ikar deed het wat rustiger aan en vond bubbelen met Oma heerlijk.

Dat het jochie een levendige fantasie heeft, weten we. Meermalen trappen we erin. Maar ditmaal spitste ik toch mijn oren toen Ikar beweerde dat hij over water kon lopen. Als theologe komt me dit niet helemaal vreemd voor, maar toch.....Maar jawel hoor: Ikar danste over het bubbeltjeswater heen zodat het werkelijk leek dat hij over water liep.Toch een wonder als je bedenkt dat hij niet zo goed ter been is en soms meer een waggelend eendje lijkt dan een soepele loper.

 

Over water lopen betekent dat je vertrouwen hebt. Ook in jezelf. Dat je het kunt. En in anderen dat je wordt opgevangen. En dus riep ik: "Dat je dat durft"! Waarop hij meteen antwoordde: "Natuurlijk, ik kan toch bijna zwemmen en jij bent er toch!"

Kijk, dat is nu vertrouwen. Een goede preek is er niets bij. Waar vind je zo'n vertrouwen nog? Tja bij ons kleine (nou ja, kleine?) mannetje met een deukje.


Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden