Word lid!
24 november 2014

Opgeven is geen optie

Robmei2014 (2)

Voor de tweede keer in mijn leven is het motto opgeven is geen optie. De eerste keer was iets meer als 51 jaar geleden. Ik ben direct naar het ziekenhuis gebracht en daar schijn ik een aantal maanden te hebben gelegen. Operaties hebben plaatsgevonden, en iedereen die wel eens een operatie heeft meegemaakt weet hoe spannend dat is. Je lichaam is aan het vechten, vechten om beter te worden of in het begin te overleven. Dat is mij blijkbaar gelukt, want ik kan zeggen dat er een tweede keer komt.

Opgeven is geen optie is het motto van Alpe d’Huzes. Dit is een fiets, ren of loop evenement dat plaats vindt op de Alpe d’Huez, de beroemde Alp met 21 bochten en een gemiddeld percentage van 8 %, uit de Tour de France. Ik ga hem rijden, op 4 juni 2015. Ik heb getwijfeld of ik het moest doen, het is een hele opgave. De laatste afweging was als het volgend jaar niet gebeurd, gebeurd het nooit meer.

 

Als je aan zo’n evenement mee wil doen, is het buiten het inschrijfgeld en de accommodatie (heb ik nog niet, tips zijn altijd welkom) ook zaak dat er een keuring plaats vindt. De sportkeuring is om te zien of je uberhaupt die berg op komt. Een week lang in de zenuwen zitten, je hebt tenslotte toch maar een beperking, of je er doorkomt. Ja ik ben er door gekomen, ben gezond en een objectief persoon (arts) die mij nog nooit gezien had heeft gezegd dat ik de uitdaging aan mag gaan.

 

Een mooi motto, opgeven is geen optie. Geld inzamelen voor onderzoek naar Kanker, zodat dit een chronische ziekte wordt. Opgeven is geen optie een mooi motto van mijn leven. Ik vind het leven echt nog steeds veel te leuk. Als ik reacties krijg ga ik regelmatig bloggen over mijn trainingen en mijn wetenswaardigheden.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

1 Reactie

Wytske Hupkes 14 jan 2015

Hallo,
Hoe gaat de training nu? Heb je het geld bij elkaar gekregen? Wat is het leukste dat je meemaakt in de voorbereiding en training?
groet,
Wytske

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden