Word lid!
18 augustus 2015

out of the box

new look new perspective

'Mijn beperking is slechts 1 aspect van mij, en ik ben in mijn optiek zoveel meer dan het meisje dat een beetje scheef loopt. Mensen die dat niet in kunnen zien, zijn zelf beperkter dan ik ooit zal zijn.'

Alweer veel te lang geleden sinds ik een blog heb geplaatst. Ik schaam me een beetje. Er is de afgelopen maanden weer genoeg gebeurd, waar ik over zou kunnen schrijven. Aanvankelijk wilde ik een blog publiceren over de studiereis naar Rome, die ik eind april/begin mei heb gemaakt. Maar ik kon eigenlijk alleen maar enorm uitwijden over mijn ervaringen daar en over hoe ik bepaalde obstakels heb overwonnen. Aangezien een goede blog  uit ong. 400/500 woorden hoort te bestaan en ik op 1432 woorden uitkwam, heb ik dit idee maar laten varen. Wel wil ik graag even delen dat ik doordat ik deze reis heb mee mogen maken, erachter ben gekomen dat ik veel meer blijk te kunnen dan ik dacht. Ik heb ontzettend veel gelopen over moeilijk begaanbare paden. Ik heb het vrij goed volgehouden gedurende de week en ben geen een keer gevallen. Ik heb mezelf verrast en heb aan den lijve ondervonden dat niets onmogelijk is. Een vrij cliché verhaal misschien, maar het is een inzicht wat elk mens zo en dan zou moeten ondervinden. Een inzicht wat enorm veel kracht geeft.

 

In juni ben ik benaderd door iemand die namens een Nederlandse omroep vroeg of ik mee wilde doen aan een tv programma waarbij mensen met een beperking hulp krijgen op dating gebied en er getracht wordt een geschikte partner voor ze te vinden. Mijn mond viel open van verbazing en vol ongeloof staarde ik een paar seconden wezenloos naar mijn scherm. Het deed me toch een beetje pijn. Ik heb inderdaad een zichtbare beperking, maar maakt dat dan gelijk, dat ik meer moeite heb met het vinden van een partner? In mijn ervaring niet. Ik zie mezelf op dit vlak gelijk aan ieder ander. Mijn beperking is slechts 1 aspect van mij, en ik ben in mijn optiek zoveel meer dan het meisje dat een beetje scheef loopt. Mensen die dat niet in kunnen zien, zijn zelf beperkter dan ik ooit zal zijn. Ik schrok van de overhaaste generalisatie en werd geconfronteerd met de bekrompenheid van de buitenwereld. Ik heb een gepaste en scherpe reactie teruggestuurd, waarin ik met redenen aangaf niet open te staan voor deelname. Ik kreeg hier een positief bericht op terug. Daarmee was de kous af.

 

Het zette me wel aan het denken. Het is inderdaad niet vanzelfsprekend dat de buitenwereld positief reageert op iemand met een beperking en het is ook niet vanzelfsprekend dat je als gelijkwaardig gezien wordt. Ik heb hier eigenlijk nooit heel veel van gemerkt. Ik denk dat het belangrijk is om goed voor jezelf op te komen en duidelijk te laten zien waar je als persoon voor staat. Dit is wat ik gedaan heb in mijn reactie naar de omroep. Ik kreeg er respect voor terug. Dit is denk ik belangrijk in het leven. Laat maar zien wie je bent en waar je voor staat, dan verdwijnt die beperking vanzelf naar de achtergrond, zowel voor anderen als voor jezelf. En dan zul je zien dat niets onmogelijk is.

 

Kus,

 

Eline

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden