Word lid!
10 oktober 2013

Positief in het leven

cropped-Kimberley-Tseng-300x300

Kimberley staat positief in het leven. In het schrijven kan zij haar gevoelens goed kwijt. Dit is dan ook haar dagelijkse bezigheid geworden. Lees snel de eerste van deze doorzetter!

Over het algemeen sta ik positief in het leven. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten en me vooral ook bewust te zijn van de kleine, mooie verrassingen in het leven.

 

Schrijven

Schrijven is mijn dagelijkse bezigheid geworden, elke dag schrijf ik wel een stukje voor mijn 365 dagen project, waarover ik vertelde in mijn introductiestukje. Hierdoor ben ik ook weer een stukje bewuster gaan leven. Doordat ik elke dag een stukje schrijf ga ik meer nadenken over wat er gebeurt in mijn leven.

In het schrijven kan ik ook mijn gevoelens erg goed kwijt, ik zie dingen vanuit een ander oogpunt als ik ze op papier zet en ik kom tot nieuwe inzichten die mij persoonlijk weer verder helpen.

 

Vermoeidheid

Natuurlijk heb ik ook mijn mindere momenten en lukt het me niet altijd om positief te blijven. Al een tijd loop ik te tobben met vermoeidheidsklachten. Ik liet me meerdere malen helemaal binnenste buiten keren door verschillende artsen. Bloedonderzoek, longfoto’s, urineonderzoek. Maar alles is goed. Ik ben kerngezond. En ook de revalidatiearts kan lichamelijk geen achteruitgang vaststellen.

 

Aan de ene kant natuurlijk hartstikke goede berichten, natuurlijk wil je horen dat je gezond bent, en daar ben ik dan ook erg blij mee. Alleen, wat is het dan wel, die vermoeidheid.Na wat rondneuzen op de site lees ik dat veel volwassenen met CP vermoeidheidsklachten ervaren. Ons lichaam zit nou eenmaal iets anders in elkaar dan dat van de gemiddelde mens.

 

De lat

Vanaf kleins af aan was ik al een doorzetter. Ik wilde alles zelf doen, alles proberen en ‘Dat kan ik niet’ stond niet in mijn woordenboek. De lat legde ik erg hoog voor mezelf, te hoog op sommige momenten. Ik ging tot het uiterste en gaf pas toe wanneer ik er alles aan gedaan had om het wel te laten lukken.

 

Zeker, mijn doorzettingsvermogen heeft me gebracht waar ik nu ben en heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel dingen zelf kan. Toch werkt het me af en toe ook tegen. Ik merk dat ik lichamelijk minder aankan als voorheen, maar mijn geest is het daar nog niet altijd mee eens. Acceptatie is het sleutelwoord, daar ben ik nu ook mee aan het werk. Ik ben aan het leren om meer naar mijn lichaam te luisteren en mijn energie beter te verdelen.

 

Reacties

Dit was dan mijn eerste blog, die ik met veel plezier heb geschreven. Heb je een vraag of wil je iets kwijt, laat gerust een reactie achter.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden