Word lid!
24 februari 2014

Rijbewijs verlengen, regeltjes en bureaucratie

26172248_1937458296267592_1404524895939495600_o

Jasper dacht dat het verlengen van zijn rijbewijs geen probleem zou zijn. Dit bleek echter uit de brief die hij van het RDW had gekregen. Als hij op een maandag ochtend bij het gemeentehuis komt blijkt het echter heel anders te zijn dan hij had verwacht. In zijn nieuwe blog lees je hoe het komt dat hij enkele weken geen auto mag rijden!

Het is maandag ochtend 24 februari 2014. Ik ben op weg naar het gemeentehuis om mijn rijbewijs te verlengen welke binnenkort verloopt. Enige tijd gelden heb ik een brief van de RDW gekregen met daarin de situaties uitgelegd waarin een “eigen verklaring” nodig is. Geen van deze situaties was op mij van toepassing, dus ik maakte me geen zorgen.

 

Tot ik bij het gemeentehuis aankwam en ik van de gemeente ambtenaar te horen kreeg dat hij geen rijbewijs voor mij aan kon vragen omdat hij nog geen medische verklaring (ook wel eigen verklaring genoemd) had ontvangen. Hé? Uit de brief van de RDW bleek toch dat dit niet op mij van toepassing is?Van de gemeente ambtenaar kreeg ik te horen dat wanneer je in het verleden een eigen verklaring heb moeten overleggen het vaak zo is dat dit bij een verlening opnieuw een eigen verklaring ingevuld moet worden. Maar dat staat niet in de brief die je van de RDW krijgt!

 

CBRIk heb toen het CBR gebeld om te vragen of ze de melding die er voor zorgt dat je een eigen verklaring nodig hebt uit het systeem konden halen aangezien mijn situatie de afgelopen tien jaar niet is veranderd en zelfs verbeterd is. Nee, vertelde de vrouw aan de telefoon. Dit kunnen wij alleen doen als wij daarvoor een verzoek krijgen van de gemeente of RDW. 

 

RDWDus ik de RDW bellen. Van de man die ik aan de telefoon had kreeg ik weer te horen dat ik daarvoor toch echt bij het CBR moet zijn. Hoe bedoel je, ik wordt van het kastje naar de muur gestuurd! Ook heb ik bij de RDW de opmerking neergelegd dat het wellicht handig is om toch in hun brief te vermelden dat het, mocht je in het verleden een eigen verklaring hebben moeten overleggen dat dit bij een verlenging misschien weer moet gebeuren en men hier rekening mee dient te houden. Dit vond de beste man toch wel een heel goed idee en hij speelt dit door naar zijn baas!

 

CBROmdat de man van de RDW zei dat ik voor het schrappen van de melding uit het systeem bij het CBR moet zijn heb ik toch maar weer het CBR gebeld. Zij blijven er echter bij dat ze daar een verzoek voor moeten krijgen van een andere partij. Ook kunnen ze geen tijdelijke ontheffen geven of de procedure versnellen.

 

Geen auto rijdenInmiddels heb ik een eigen verklaring ingevuld en naar het CBR opgestuurd. Deze hele situatie betekent echter wel dat ik nooit een nieuw rijbewijs heb voordat mijn oude verloopt wat weer betekent dat ik een aantal weken geen auto mag rijden. Erg vervelend als je gehandicapt bent en zwaar afhankelijk van je auto!

 

Het enige dat mij nu nog rest is de procedure afwachten en op het moment dat ik van het CBR “groen licht” heb gekregen mijn nieuwe rijbewijs aanvragen. Dit kan echter tot vier weken duren en betekent dus vanaf volgende week eventjes geen auto rijden.

 

Let dus goed op bij het verlengen van je rijbewijs!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden