Word lid!
7 maart 2018

Stappen zetten voor een ander en voor jezelf

Foto mij zwart wit

Sinds het VN-verdrag erdoor is in Nederland is inclusie zeer belangrijk: iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving ondanks achtergrond, beperking, of ziekte. Hier ben ik het volledig mee eens. Ik doe dit altijd al op mijn eigen manier. Eind december 2017 ben ik benaderd door de gemeente Geldermalsen om aan te sluiten bij de Inclusie overleggroep. Dit heb ik met beide handen aangepakt.

Gemeente Geldermalsen wil dat iedereen volwaardig en gelijkwaardig kan meedoen in de samenleving. Dit geldt ook voor mensen met een beperking. De gemeente organiseert verschillende bijeenkomsten waar ervaringsdeskundigen, zorgprofessionals en andere betrokkenen kunnen aansluiten. Ideeën en ervaringen worden gedeeld en verzameld. 


Inclusie betekent voor mij dat iedereen gelijk is en kan meedoen in de samenleving. Het is belangrijk dat de toegankelijkheid verbeterd wordt en dat ervaringsdeskundigen meedenken in situaties en mogelijkheden. Het is geen onwil van de samenleving: mensen staan er voor open en dit is al een begin. Maar we zijn nog niet klaar. In de overleggroep bespreken we belangrijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld de inclusieagenda van de gemeente Geldermalsen in 2018. 


Zo zie je maar weer hoe goed het is om je open te stellen en mee te denken. Zo kun je niet alleen voor een ander stappen zetten maar ook voor jezelf. Je kunt iets bereiken, ik haal er energie uit. Ik vind het fijn dat ik door mijn ervaringsdeskundigheid stappen kan zetten voor en samen met de gemeente. Dit vind ik een hele eer om te mogen en te kunnen doen. 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden