Word lid!
11 juli 2017

Steptember 2017: doe je ook weer mee?

Foto mij zwart wit

Als ambassadeur van Steptember nodigt Mienke je uit: 'Zet je een maand lang in voor mensen met cerebrale parese. Je helpt mij er erg mee, net als alle andere mensen met CP.' Het thema van dit jaar is 'Muziek en bewegen' en dit spreekt Mienke erg aan.

Steptember staat weer bijna voor de deur: van 4 september tot 1 oktober kun je je een maand lang inzetten voor mensen met cerebrale parese. Cerebrale parese (CP) is een hersenbeschadiging die ontstaat voor, tijdens of vlak na de geboorte. Mensen met CP hebben moeite met verschillende handelingen: sommigen lopen moeilijk of zijn volledig rolstoelafhankelijk. De ernst van de handicap kan per mens verschillen.

 

Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met CP is dat topsport. Elke dag wordt in Nederland een kind met CP geboren en dat heeft jouw inzet nodig! Vorm een team van vier, laat je sponsoren en zet in de maand september iedere dag 10.000 stappen voor een beter leven voor jezelf én voor een ander.

 

Sinds 2015 zet ik mij in voor deze actie, omdat hier mijn interesse ligt. Ik heb zelf CP en ik verplaats mij dagelijks in een elektrische rolstoel. Daarnaast heb ik hulp nodig bij alle dagelijkse handelingen. Vanuit mijn ervaring weet ik als geen ander wat CP betekent en waar je allemaal rekening mee moet houden. Ondanks mijn handicap leef ik toch mijn leven net zoals ieder ander mens. Dat vind ik belangrijk om te kunnen doen. Ik ben geen klager, dat zit niet in mijn aard, maar het leven met CP is topsport.

 

Dit keer staat de actie in het teken van muziek en bewegen. Een thema dat op mijn lijf geschreven is. Ik hou namelijk erg van muziek, ik kom vaak met muziek in aanraking. Ik heb de hele dag door muziek aanstaan en ga regelmatig naar festivals. Muziek geeft mij energie. Ik kan er erg van genieten, eigenlijk zoals ieder ander mens dit kan, en misschien onbewust ik nog wel iets meer.

 

Ik ben van mening dat onderzoek en ondersteuning van mensen met CP zeer belangrijk is. Een deel van het geld wordt dit jaar besteed aan wetenschappelijk onderzoek: prof. dr. Erik Scherder gaat samen met Jule Zuiderbaan onderzoek doen naar het effect van muziek en bewegen op het brein van mensen met CP. Jule is musicoloog en verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest; Jule heeft zelf CP en is ook ambassadeur voor Steptember. Verder wordt de opbrengst besteed aan contact met lotgenoten en voorlichting.

 

Zet je in voor mensen met CP. Je zou mij er erg mee helpen, net alle andere mensen met CP! Elke stap die jij zet, iedere euro die jij verdient, wordt gebruikt voor mensen met CP. Het blijft leuk om mij in te zetten voor Steptember. Ik wens alle deelnemers veel succes! 

Inschrijven?

Natuurlijk doe je weer mee aan Steptember! Schrijf je in via Steptember.nl

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden