Word lid!
7 november 2014

Stoppen? Dacht het niet!

‘Denk niet dat het onmogelijk is, doe het gewoon!’ Misschien herken je deze uitspraak wel. Niet? Dat vind ik wel een beetje jammer. Dit motto kwam uit de mond van een elfjarig meisje, zij deed in 2009 mee aan de ‘Cappies’ (een talentenjacht voor kinderen met een beperking waarin zij laten zien wat ze goed kunnen) met het gedicht ‘Wie ben ik?’ Ik dus. Ja, ik wil niet opscheppen ofzo hoor, maar toen was ik al behoorlijk wijs voor mijn leeftijd… Helaas hebben mijn wijze woorden mij niet geholpen, want ik kon mezelf geen winnares noemen. Daarom heb ik besloten mijn wijze woorden een beetje te mengen met mijn eigenwijsheid.

Ik heb gemerkt dat je zonder een beetje eigenwijs te zijn niet heel ver komt. Dus mensen, als ik weer eens tegenstrijdig doe, laat me. Voorbeeld: met gedichten schrijven. Ik kon met gedichten schrijven wel direct kappen, want wat heeft het nou voor nut als ik met m'n allermooiste gedicht lager dan het hoogste beland? Als ik door zou gaan zou ik toch niet wijs zijn? Nee, het was juist een begin. Want vorige week stond ik weer m'n nieuwste gedicht voor te dragen aan honderdvijftig man. De meeste mensen moesten een traantje weg pinken. Was het dan zo slecht dat men van ellende moest janken? Het tegendeel is waar, ze vonden het juist heel mooi. En daar doe ik het voor. Zo zie je maar, als ik gestopt was, had ik al die mensen geen tranen bezorgd. En nee, het is niet dat ik mensen graag aan het janken breng maar dat ik hun kan raken, dat vind ik mooi.

 

De Cappies was een fantastisch begin voor datgene waar ik nu sta. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn optreden. Hierdoor kreeg ik energie om door te gaan met schrijven. Ik heb nu al meerdere gedichten geschreven, een boek en een blog en ik ben nog lang niet klaar!

 

Wat zit je op te scheppen, zou je wellicht denken. Eum... sorry hoor, dat was helemaal niet mijn bedoeling (zo bescheiden als ik ben). Ik wil alleen duidelijk maken dat jij ook nog zoveel kan bereiken, als je maar wil. Maar pas op,' wordt niet te eigenwijs! Want als je een hele andere kant opgaat dan je gezegd wordt, zul je verdwalen. Hoewel een Tomtom een handig ding is, de batterij raakt op een gegeven moment leeg.

 

Probeer maar eens iets te doen, wat je normaal niet doet, maar wel graag wil. Zeg niet; 'ik kan het niet'. Waar een wil is, is een weg. Komt zij weer met haar zweverige gedoe. Ho ho wacht, blijf met je beiden benen op de grond. Ik bedoel; laat je niet tegen houden door je beperkingen, dan is het leven zoveel meer boeiend.

 

Ik had niet gedacht dat ik mijn snuffelstage helemaal zelf kon regelen en hoewel het mij veel moeite heeft gekost, heb ik uiteindelijk een hele leuke tijd gehad. Ik had lang gedacht dat ik alleen met de schoolbus naar school kon gaan, maar op een gegeven moment dacht ik: laat die schoolbus maar lekker heen en weer rijden, ik ga een keertje met het openbaar vervoer en ik kijk wel waar ik beland. En ik heb het gered! (scheelt weer een paar uurtjes minder school voor niks).

 

Bah, praat ik weer over mezelf. Net alsof ik heel bijzonder ben ofzo, nou dat valt wel mee. Eigenlijk is iedereen een beetje bijzonder toch? En daarom: 'Denk niet dat het onmogelijk is, doe het gewoon.'

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden