Word lid!
19 april 2012

Terugblik op uitzending “De week van Filemon”

26172248_1937458296267592_1404524895939495600_o

Jasper geeft een terugblik op wat er rond de uitzending van het BNN programma "De week van Filemon" is gebeurd. Welke reacties heeft hij gehad? Wat heeft het voor anderen betekend?

Het is alweer enige tijd geleden dat de uitzending van het BNN programma “De week van Filemon” is geweest, dus tijd voor een terugblik.

 

Enkele weken voor de uitzending, maar na het schrijven van mijn laatste blog, heb ik in de plaatselijke krant van mijn woonplaats gestaan, de Oegstgeester Courant. Naar aanleiding van dit artikel ben ik, nog voor de uitzending, benaderd door een revalidatiearts van het Rijnlands Revalidatiecentrum in Leiden. Op dit moment is dat revalidatiecentrum bezig om te onderzoeken of ze een traject op kunnen gaan zetten voor jongeren en jong volwassenen met o.a. spierziekten voor na de revalidatie. Ik ben benaderd om, vanuit mijn ervaring, hierover mee te denken. Dit is iets wat ik natuurlijk heel graag wil en als een mooie uitdaging zie.

 

Dit artikel is ook gelezen door Jacomijn Melis (10 jaar). Zij moest voor school een artikel lezen en hier een aantal dingen van opschrijven en uiteindelijk een stelling nemen en dit voor de klas uitleggen met goede argumenten. Haar stelling was: “mensen met een handicap kunnen ook fitnessinstructeur zijn”. Met deze stelling heeft ze een behoorlijke discussie in haar klas los gemaakt, maar uiteindelijk was iedereen het met haar eens. Deze opdracht heeft ze erg goed gedaan en ik ben er trots op dat een kind van 10 jaar dit onderwerp zo oppakt. Dit mooie initiatief heeft er voor gezorgd dat de opdracht is beloond met een dikke 10 als cijfer!

 

Goed gedaan Jacomijn!!

 

Op de dag van de uitzending was het onderwerp Spina Bifida heel toevallig volop in het nieuws. De BOSK kreeg die dag enkele aanvragen voor radio interviews en zodoende zat ik een uur na de uitzending van “De week van Filemon” in een radio studio in Leiden met een live verbinding met Hilversum voor een interview voor radio 1. Dit was echt heel leuk om te doen.

 

In de dagen en weken na de uitzending op tv heb ik enorm veel reacties gekregen. In de supermarkt ben ik een aantal keer aangesproken en natuurlijk leefde het op de sportschool ontzettend. Daarnaast zijn er een aantal mensen geweest die mij  op internet hebben opgezocht en mij bijvoorbeeld toe hebben gevoegd op facebook. Hieronder zaten ook een aantal mensen die mijn idee om een sportschool volledig mede toegankelijk voor mensen met een beperking te realiseren erg leuk vonden en mij daarbij wel willen helpen.

Dit is iets wat ik helemaal niet verwacht had. Ik ben toen snel begonnen met het opstellen van een concept ondernemingsplan. Deze is inmiddels af en ik heb de diverse partijen inmiddels benaderd om te kijken of we in de toekomst samen kunnen werken. Wordt vervolgd!!

Recentelijk heb ik mijn baan bij de sportschool opgezegd omdat ik  het al enige tijd niet meer naar mijn zin had en er geen toekomst voor mij in zat. Om mijn droom te realiseren moet ik de komende tijd heel veel ervaring op doen en mezelf telkens weer kunnen ontwikkelen. Dit is iets wat niet mogelijk was binnen dit bedrijf.

 

Mocht er komende tijd op een of meerdere punten ontwikkelingen zijn dan horen jullie dat natuurlijk!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden