Word lid!
19 december 2014

The Voice…

Sinds 2 weken kijkt Francien naar The Voice. Ze viel er weer in door de 3 zusjes die een prachtig nummer lieten horen, maar daarna kwam Emmaly. Fantastisch dat zij het lef heeft gehad om zich aan te melden en nu dus gewoon in de finale staat. Plaatsvervangend zat Francien trots te zijn omdat Emmaly zo’n belangrijk voorbeeld is voor veel mensen met een zichtbare aandoening. Werkgevers moeten wat haar betreft en voorbeeld nemen aan The Voice!

Sinds 2 weken kijk ik naar The Voice. Een programma wat ik niet zo vaak zag. De blind auditions vond ik dan nog wel leuk maar daarna duurde het zo lang dat ik nogal snel afhaakte..

 

Eerlijk is eerlijk, 2 weken geleden viel ik er weer in door de 3 zusjes die een prachtig nummer lieten horen, maar daarna kwam Emmaly. Wauw, wat een kanjer van een stem maar vooral ook wat fantastisch dat ze het lef heeft gehad om zich aan te melden en nu dus gewoon in de finale staat. Plaatsvervangend zat ik trots te zijn omdat ze zo’n belangrijk voorbeeld is voor veel mensen met een zichtbare aandoening.

 

Ook in de afgelopen week las ik in de krant dat mensen met een “mooi”  uiterlijk meer kansen hebben bij sollicitaties. Je kunt je natuurlijk afvragen wat mooi is maar ik ben toch bang dat daar dan niet altijd de niet-zichtbare talenten bij horen…., mensen die heel sociaal, intelligent, vriendelijk enzovoort zijn. Mensen waar je leuk mee kunt kletsen, de prachtig muziek kunnen maken of een goede arts zijn….noem maar op! Gelukkig geven die talenten mensen dan wel vaak uitstraling wat in elk geval weer een positief effect heeft. Wat vertelt een ander uiterlijk eigenlijk? Niet meer dan dat het anders is. Maar…., waarom wordt daar dan toch veel meer waarde aan gehecht dan aan veel bruikbaarder talenten. Een bedrijf heeft toch meer aan een werknemer die zijn werk goed uitvoert, een vriendschap toch meer aan gelijkwaardigheid.

 

Het zou toch fijn zijn als een ieder op zijn of haar talent beoordeeld wordt. Maar ja, hoe doe je dat in een sollicitatiegesprek?? Zijn de rugleuningen dan naar de sollicitant toegedraaid?? Of, in het cafe of…. We kunnen niet veranderen hoe de wereld met ons omgaat maar The Voice bewijst dat beoordelen op talent iets goeds oplevert. Wat mij betreft valt er op dat gebied nog veel te winnen….., werkgevers neem een voorbeeld aan the Voice.

 

Emmaly, hoe dan ook, voor mij ben je nu al een winnaar!!

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden