Word lid!
14 december 2015

Toekomstmuziek

Foto's-0001

Andy is nu 18 jaar. Daar komt een boel bij kijken. Voor de wet is hij volwassen, en zou hij moeten kunnen werken. In Andy's geval betekende dat een bezoek aan het UWV. En net als je denkt dat hij echt niet in staat is om te werken komt daar een prachtig verjaardagscadeau.

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik wat schreef over Andy, maar wat is er veel gebeurd in de tussentijd. Hoog tijd om de balans eens op te maken.

 

In het begin van zijn zomervakantie zat ik met Andy bij het UWV omdat de keuringsarts hem wilde zien; even zeker weten of we hier wel met een Wajongere te maken hebben.

 

De arts kleurde 50 tinten rood. Hoe konden ze dit nou doen? Om te beginnen; het dossier was tot 3 keer toe niet goed doorgelezen, en daarbij; Andy zat nog op school. Dan heb je volgens de nieuwste participatie wet helemaal geen recht meer op Wajong. Je moet wachten tot je op een dagbesteding zit.

 

Daar sta je dan met je goede gedrag. Het leverde nog wel een leuk foto moment met zoonlief voor de deur van het UWV op, maar daar bleef het dan ook bij.

 

Feit blijft natuurlijk dat Andy niet in aanmerking komt voor een betaalde baan. Het wordt compleet onmogelijk geacht in zijn situatie. Maar toen ….. toen kwam Andy’s 18e verjaardag.

 

En op je verjaardag, dan komen je wensen uit. Toch?? Andy’s wensen tenminste wel.

 

Hij kreeg een stekkerdoos. Een hele bijzondere stekkerdoos. Zo een waarmee je via een bigmack drukknop elektrische apparatuur kan aansturen. Een kostbaar en vooral mooi cadeau.

 

En toen veranderde er veel voor Andy. Wij ontdekten met hem samen een mooi nieuw talent.

Andy, onze muziek-fan, besloot VJ te worden.

 

VJ??? Nooit van gehoord zie ik jullie denken. Een DJ, dat kennen jullie vast wel. Dat is iemand die muziek draait en daar een soort kunst van maakt.

 

Een VJ is iemand die virtuele effecten, op de muziek van een DJ, tot kunst maakt. En dat bleek te kunnen met die mooie stekkerdoos die Andy kreeg voor zijn verjaardag.

 

Talent blijft natuurlijk niet onopgemerkt. En zo kwam het dat Andy de trouwerij van zijn geliefde PGB hulp opleukte met mooie bellenblaas-effecten. En als er dan ook nog een laser-projector discolamp wordt aangeleverd is het feestje compleet.

 

Er moest een artiestennaam worden aangemeten. Het werd ‘Andyman’. Dat was altijd al Andy’s bijnaam dus het lag voor de hand.

 

Een nieuw optreden ligt in het verschiet. Bij zijn sportclub. Only Friends. Want die hebben ook een neus voor talent.

 

Weet u het nog? Toekomstmuziek!! Want ook al ben je nog zo gehandicapt, talent zit in je en ooit komt het eruit. Bij Andy pas op zijn 18e, maar het maakt niet uit. Hij wordt wie hij is.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden