Word lid!
27 september 2012

Toekomstplannen

26172248_1937458296267592_1404524895939495600_o

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een blog heb geschreven, dus hoog tijd voor een update over mijn plannen voor de toekomst.

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een blog heb geschreven, dus hoog tijd voor een update over mijn plannen voor de toekomst. In mijn vorige blog schreef ik dat ik mijn baan bij de sportschool heb opgezegd omdat ik het al een tijdje niet meer naar mijn zin had en om me volledig te kunnen richten op het realiseren van mijn droom. Sinds enige maanden heb ik begeleiding van een coach, geregeld door het UWV. Hij gaat mij daar bij helpen.

 

De droom  van een eigen sportschool hebben we in overleg op de lange termijn gezet en voor de korte termijn is het idee ontstaan om een bedrijf op te starten in personal training gericht op mensen met een beperking. Hier heb ik veel ervaring voor nodig. Deze ervaring doe ik op dit moment op door vrijwilligerswerk te doen bij sportclub Only Friends in het Ronald McDonald Centre. Hier sta ik op zondag ochtend in de fitnessruimte om mensen met een beperking die daar komen sporten te helpen. Ik heb het hier bijzonder naar mijn zin en ga er elke week weer met plezier naar toe. Ook loop ik op vrijdag avond een soort stage bij sportcentrum Jawi in Alphen aan den Rijn. Daar wordt op die avond een uurtje fitness georganiseerd voor mensen met een  beperking. Dit is een andere opzet dan in het Ronald McDonald Centre en dus weer een andere ervaring voor mij. Dit alles gaat uit van G-Spirit wat een evenementen bureau is voor mensen met een beperking. Kijk ook eens op gspirit.nl!

 

Naast het opdoen van ervaring ben ik samen met mijn coach een ondernemingsplan aan het opzetten. Dit is veel werk, maar noodzakelijk voor het slagen van mijn toekomstige bedrijf. Daar komt bij dat ik binnenkort begin met een reeks opleidingen die nodig zijn om als personal trainer aan de slag te kunnen. Ik begin eind september met paramedisch fitness en daarna volgen de opleidingen voor personal training. Ik zal hier tot eind februari 2013 mee bezig zijn. Om examen te mogen doen voor deze opleiding is het vereist dat ik geregistreerd sta in een Europees register voor fitness professionals. Om mij te kunnen registreren zal ik een theorie examen moeten doen en een portfolio moeten maken, wat ook veel tijd kost.

 

Als alles gaat zoals gepland start ik per 1 april 2013 als zzp’er (dit is geen grap!).

 

Als laatste heb ik nog te melden dat ik mij onlangs heb aangemeld voor de paralympische talentdag 2012. Deze wordt op vijf oktober a.s. gehouden in het Ronald McDonald Centre in Amsterdam. Op deze dag zal ik vijf verschillende sporten moeten gaan doen. De aanwezige bondscoaches zullen dan gaan bepalen of ik aanleg heb voor een bepaalde sport en hoe ik mij hier in kan ontwikkelen. Mocht men vinden dat ik in een bepaalde sport echt heel goed ben dan maak ik kans om meteen in het programma van de nationale selectie te worden opgenomen!

 

Mocht er er over een of meerdere dingen meer bekend worden dan horen jullie dat uiteraard!

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden