Word lid!
17 februari 2012

Uit de oude doos…

Tess

Bij het opruimen van haar oude tv stuit Tess op wat vergeten videobanden. Na een half uur bloed, zweet en tranen, krijgt ze het ding aan de praat. Niet wetende dat ze daarmee een bijzondere avond heeft voorbereid… Wat hebben de banden voor haar in petto?

Het is tijd voor een nieuwe t.v.… Ik heb nog een oud wrak. Of zoals iemand het van de week omschreef; ik heb er nog één met een ‘buikie’. Hij vertoont kuren. Ik koop een mooie nieuwe t.v. met wifi erop. Twitteren op mijn t.v., het moet niet veel gekker worden. Het apparaat moet besteld worden. De t.v. kan een week later worden opgehaald bij de ‘Ik-ben-toch-niet-gek’- shop. De avond voordat ik hem ga ophalen, ruim ik mijn oude tv op. De beeldbuis die ik ooit kocht van mijn eerste kerstfooi van mijn krantenwijk. Een emotioneel moment dus… Bij deze t.v. kocht ik ook een video. Ik heb nog enkele banden liggen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat erop staat. Na een half uur bloed, zweet en tranen, krijg ik het ding aan de praat. Niet wetende dat ik daarmee een bijzondere avond heb voorbereid… 

 

Idols

Ik stop een willekeurige videoband in het apparaat. Er staat een uitzending van Idols op. Het kon ook niet anders. Idols was mijn programma in die tijd. Ik kende alle kandidaten, hield plakboeken bij waarin ik verslagen van de uitzendingen maakte en nam alle afleveringen op. Ik was gek op Jim Bakkum (die liefde is nog steeds niet over) en Eric Bouwman. Ik wist alles van hen en de andere kandidaten. En..ik had een hekel aan Jerney Kaagman en van Chantal Jansen moest ik kotsen. Ik kijk wat afleveringen terug. Jim als broekie, wat schattig. Ik spot Ferry Doedens die nu Lucas speelt in GTST en Yuli Minguel die in 2010 succes had in de Britse versie van X-factor. Erg leuk om te zien.

 

Vrolijk

Tijd voor de volgende videoband.. welke Idols-aflevering zal hier op staan? Geen idols, verreweg van dat. De persoon op de band kan namelijk helemaal niet zingen. Hoe ik dat weet? Ik ben het namelijk zelf. Ik zie een kleine Tess bij de fysiotherapie in het revalidatiecentrum in Delft. Er zit telkens een half jaar tussen de opnames. Het is mooi om te zien hoe ik vooruit ben gegaan. Daarnaast zie ik hoe intensief en goed de therapeuten en mijn ouders met mij bezig zijn. Ik heb het getroffen. Ik merkte dat ik tijdens de therapie erg veel klets, vooral over wat er op tv kwam. Dit tot ergernis van de therapeuten en dit maakte mij steeds ondeugender.  Ik moet lachen. Dit moet ik niet voor mijzelf houden. Ik roep mijn ouders en mijn zus erbij. We lachen er samen om, met name om de kleding van mijn vader. Dat kan echt niet meer. Mijn zus stelt wat vragen. ‘Hoe vaak moest je daarheen? Vond je het vervelend? Waren ze hardhandig?’ Ik weet dat niet zo goed meer. Mijn moeder vult mij aan. Ze vertelt dat ik dacht dat iedereen naar therapie moest en dat ik er pas op de basisschool achter kwam dat dat niet zo was. Volgens mijn moeder was ik altijd vrolijk. Ik stak de draak met de therapeuten. Alleen als baby bracht ik de sessies vaak huilend door. Dat was niet leuk voor mijn ouders om te zien. Ik weet daar niets meer van, natuurlijk.

 

Dankbaar

‘Maar steeds weer daar naar toe… als kind.’ zegt mijn zus ‘lijkt mij niet altijd leuk.’ ‘Vergeet jezelf niet’, zegt mijn vader tegen haar. ‘Je hebt ook heel wat uurtjes daar rond moeten brengen,wachtend op Tess.’ Ik besef ineens wat mijn ouders en zus voor mij over hebben gehad. Ik ben ze daar heel dankbaar voor. ‘Ik vond het een gezellige avond’, zei mijn zus. ‘Ik heb gelachen’, vatte mijn moeder het samen. ‘Ik vond het confronterend’, zei mijn vader. We kijken hem alle drie aan. Waarom vindt hij dat?  ‘Ik had nog heel veel haar op die beelden.’, zegt hij, ‘nu wordt het eiland op mijn achterhoofd steeds groter.’ ‘Ach pap’, stel ik hem gerust,’ ik koop een t.v. waarop je kunt twitteren. Dan moet er aan die haren van jou toch zeker ook wat te doen zijn. Ik stuur morgen wel een tweet naar ervaringsdeskundige Gerard Joling. Kunnen we gelijk kijken of mijn nieuwe tv werkt.’ ‘Phoe, twitteren op een t.v. naar Gerard Joling.’ zucht mijn vader. ‘Het moet niet veel gekker worden.’

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden