Word lid!
5 april 2012

Uitdaging

00_10265437_10202662512578282_5334344902324893372_o

“Nogmaals excuses dat het zo lang heeft geduurd allemaal,” zegt de man van het Revalidatie Service bedrijf bij binnenkomst. ”Ach,” zeg ik, “Tja.” In november hebben we een corrigerende schouderbeugel op de rolstoel van Ties aangevraagd. Het is nu april.

“Nogmaals excuses dat het zo lang heeft geduurd allemaal,” zegt de man van het Revalidatie Service bedrijf bij binnenkomst. ”Ach,” zeg ik, “Tja.” In november hebben we een corrigerende schouderbeugel op de rolstoel van Ties aangevraagd. Het is nu april. Er was wat misgegaan met de bestelling, maar dat is ongetwijfeld zijn schuld niet. Het is nooit iemands schuld. En vandaag moet het lukken.

 

Ties is vrij, hij kijkt Buurman en Buurman. Dat is ‘Help mijn man is Klusser’ maar dan met zagende, borende kleipoppetjes. Elke klus mislukt met veel bombarie, tot groot genoegen van Ties. We wachten nog op de leverancier die de aanpassing ter plekke komt monteren.

 

“Hoe gaat het?” vraag ik om de stilte te doorbreken.

“Druk!” zucht de man, “Bezuinigingen hè. Hetzelfde werk, met minder mensen. Je komt nergens meer aan toe. Nou ja, u heeft zelf gemerkt hoe moeilijk het is om een afspraak te plannen.”

“Ach,” zeg ik. “Tja.”Als de bel gaat, zijn we allebei opgelucht.

 

De leverancier, een jonge man met grote gereedschapskoffer bekijkt de beugel plus toebehoren. Dan kijkt hij op:“Hoeveel heb je er hiervan besteld?”
“Één,” zegt de Revalidatie Service man verschrikt. “Hoezo?”“Ik heb er twee nodig.”
“O.”

 

Ik neem een iets te hete slok koffie.“Wacht!” bedenkt de leverancier, “Ik heb er nog één in de auto!”
De Revalidatie Service man knikt me bemoedigend toe. 

 

Met het nieuwe moertje gaan ze weer aan de slag. De beugel wordt geplaatst. Ties zit er prachtig in. Eindelijk zal hij niet meer over zijn rolstoelblad hangen, kan hij actiever meedoen in de klas en zal hij ook minder kwijlen. Dit was het wachten meer dan waard!

 

Ze morrelen wat aan de achterkant. Opeens is het stil. “Mevrouw? We hebben hier een uitdaging.”
“De beugel past eigenlijk helemaal niet op deze rolstoel.” “Wat gek,” zegt de Revalidatie Service man. Hij bladert zenuwachtig in zijn aantekeningen.
“We hadden het vorige keer toch goed opgemeten?”

 

We bespreken de opties. De Revalidatie Service man schrijft driftig mee. De enige oplossing blijkt een nieuwe afspraak met de Rolstoelfabrikant erbij: “Anders gaan we het wiel opnieuw uitvinden. Dat schiet niet op.”

 

“U hoort snel weer van ons,” beloven de mannen wat ongemakkelijk bij het afscheid. Als ze weg zijn, ga ik naast Ties zitten. Op tv kijken Buurman en Buurman verdwaasd door een per ongeluk uitgehakt gat in de muur. We lachen erom.