Word lid!
11 februari 2016

Uitgescholden worden

Screenshot_2015-05-02-17-26-14-1

Soms is het best lastig om een hazenlip te hebben. Wanneer mensen je nadoen of je vanwege je hazenlip naroepen, kan ik hier best wel een rotgevoel door krijgen. Toch probeer ik hier ook de positieve kanten van in te zien en ervoor te zorgen dat ik niet al te lang in dit ‘rotgevoel’ blijf hangen. Vandaag vertel ik jullie hier meer over en geef ik tips. Veel leesplezier!

Hazenkop

Een aantal weken terug fietste ik vanuit school naar het huis van mijn vader. Ik moest nog wat spullen ophalen. In mijn straat is op de hoek een cafetaria en daar fietste ik zoals altijd langs. Voor het cafetaria zaten 4 jongens. Één van hen kende ik nog van de basisschool en daarom glimlachte ik naar hem en ik wilde ‘hoi’ tegen hem zeggen. Voordat ik iets zei, begonnen ze echter te roepen: ,, Bibi hazenkop, hazenlip, haas!’’. Ik fietste snel door naar huis.

 

Lastig

Ik ben wel gewend dat dit gebeurt. Het gebeurt niet vaak, hoogstens een paar keer per jaar, maar het gebeurt en dat is niet fijn. Ik probeer me er niks  van aan te trekken, mijn neus op te halen en gewoon door te gaan en het te vergeten, maar dat gaat niet zomaar. Het is lastig om te zien dat jongens naar sommige meisjes fluiten en dat ik soms word uitgescholden omdat ik een hazenlip heb.

 

Sterk

Ik weet zelf ook wel dat de mensen die dit doen gewoon stomme sukkels zijn en dat ik geen aandacht aan ze moet schenken, maar dat is stiekem toch best moeilijk. Meestal voel ik me als dit soort dingen gebeuren daarna boos, verdrietig en gekwetst. Maar dit gevoel verdwijnt gelukkig vaak snel en dat komt doordat ik sterk ben. Ik weet ook dat ik me uiteindelijk altijd wel weer goed zal voelen, hoeveel vervelende dingen ik ook meemaak. Dit komt denk ik gedeeltelijk doordat ik een sterke persoonlijkheid heb, maar ook doordat ik nu inmiddels weet hoe ik het beste met vervelende situaties om kan gaan. Daarom deel ik een aantal tips met jullie die gaan over hoe je gemakkelijker om kan gaan met mensen die je naroepen/nadoen.

 

 

Tips

-Doorzetten

Niet iedereen heeft doorzettingsvermogen, maar wanneer je dit niet hebt, kan je toch proberen om door de zure appel heen te bijten. Geef niet op, maar probeer, na even verdrietig/boos te zijn geweest, weer door te gaan met andere dingen. Je kunt het!

 

-Blijf er niet in hangen

Het is logisch dat wanneer iemand je pijn doet, je dat voelt en dat mag ook. Maar probeer niet in je zelfmedelijden te blijven hangen, daardoor ga je, je namelijk alleen nog maar slechter voelen.

 

-Positief denken

Positief denken is ontzettend belangrijk. Het belangrijkste hierbij is dat je van elke negatieve gedachte een positieve gedachte maakt. Wanneer jij ervoor zorgt dat je (bijna) alleen nog maar positieve gedachten hebt, is jouw leven ook een stuk positiever en ga jij gemakkelijker met moeilijkheden om!

 

-Diep ademhalen

Deze tip klinkt misschien flauw of onbenullig, maar hij werkt echt (tenminste, als je hem goed uitvoert)! Wanneer het even tegenzit, haal dan een paar keer diep adem. Je zult ervaren dat je, je daarna een stuk rustiger zult voelen!

 

-Doe leuke dingen

Doe iets (met vrienden) wat je leuk vindt! Vergeet even alle vervelende dingen en geniet (met vrienden)!

 

-Praten

Praat erover met mensen die weten hoe het voelt om uitgescholden/nageroepen/nagedaan te worden. Natuurlijk is het belangrijk om te kunnen praten over je problemen met je familieleden en vrienden, maar ik vind het erg lastig om te praten over bepaalde zaken die te maken hebben met mijn hazenlip met mensen die zelf geen hazenlip hebben. Dit komt doordat zij niet echt weten wat ik allemaal meemaak en ervaar en hoe het nou echt is om een hazenlip te hebben. Als jij het ook lastig vindt om hierover met je familie/vrienden te praten, kan je opzoek gaan naar iemand die ook een hazenlip/(gezichts)afwijking heeft. Dit kan bijvoorbeeld via social media. Zo kan je jouw verhaal kwijt aan iemand die je ook echt begrijpt! O ja en als je niemand kunt vinden, mag je ook altijd mij mailen natuurlijk (miss-elisabeth@outlook.com)!

 

-Zelfvertrouwen versterken

Versterk je zelfvertrouwen. Om ervoor te zorgen dat vervelende situaties een niet al te grote invloed op je hebben, is zelfvertrouwen essentieel. Versterk daarom je zelfvertrouwen door al je goede eigenschappen op te schrijven op een briefje en dit briefje wekelijks te bekijken. Ook is het handig om elke dag in de spiegel te zeggen hoe leuk, lief, aardig, knap etc. jij wel niet bent. Zelfvertrouwen gegarandeerd!

 

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tips gehad hebben. Bedankt voor het lezen!

 

X

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden