Word lid!
25 september 2014

Van dip tot Dam tot Dam

profielfoto 2

Karen kakte de afgelopen week een beetje in. De zin om ’s avonds, als ze haar stappen voor Steptember niet heeft gehaald, nog een half uur yoga te doen of met YouTube een dansje te oefenen is verdwenen. Gelukkig doet ze ook dit jaar weer mee aan de Dam tot Dam wandeltocht en deze valt precies in haar dipweek!

Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik kakte de afgelopen week een beetje in. Overigens  is dat net als vorig jaar en het jaar daarvoor dus het verbaast me niks. Maar toch... De zin om ’s avonds, als ik mijn stappen niet heb gehaald, nog een half uur yoga te doen of met YouTube een dansje te oefenen is verdwenen. Gelukkig deed ik, net als vorig jaar, mee aan de Dam tot Dam wandeltocht 9 kilometer. Deze viel precies in deze dipweek en dat kwam dus mooi uit.

 

Steptember? Het weer is prima, niet teveel zon, geen regen en warm genoeg om te kunnen pronken met de Steptember-t-shirts. Al op het station hoor ik een opmerking achter ons: ‘Steptember, wat is dat?’ Maar ik stap net de lift in en kan er dus niet meer op reageren maar ik hoop stiekem dat ze het hebben opgezocht!

 

Bekend terrein en goede schoenen

Nadat de hele groep bij elkaar is gekomen, gaan we van start. De route is precies hetzelfde als vorig jaar, dus ik kan redelijk inschatten hoe ver we steeds nog moeten en doordat het een bekende route is, lijkt de afstand veel korter. Of komt dat misschien ook doordat ik nu schoenen aan heb waar ik géén blaren van krijg? Ja, wat dat betreft komt het verstand bij mij wel met de jaren, na vorig jaar een paar prachtige blaren te hebben gekweekt, heb ik dit jaar heel verstandig betere sokken en schoenen aan getrokken.

 

Moe

Van binnen fluitend (mijn omstanders wou ik er niet mee irriteren) duw ik bijna de hele route Lin met de rolstoel voor me uit en bij de finish aangekomen denk ik stiekem nog wel een rondje te kunnen. Lin denkt daar duidelijk anders over, ze vond het allemaal heel gezellig, maar is daar ook doodmoe van. Voor het eerst in haar leven valt ze in de rolstoel in slaap. Voorzichtig tillen we haar zo de trein in.

 

Nieuwe spirit

Thuis aangekomen vinden we dat we wel een ijsje hebben verdiend en we zitten heerlijk op een bankje daarvan te genieten. Ja, volgend jaar gaan we wéér meedoen met de Dam tot Dam wandeltocht en wat mij betreft, over een paar jaar, als Lin wat ouder is, gaan we de 18 kilometer proberen! Met die spirit ga ik nu ook de laatste week Steptember in. Na de dip geeft deze wandeltocht me weer zin en energie om nog even door te knallen en die laatste 70.000 stappen binnen te halen. Doen jullie mee?

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden