Word lid!
27 april 2011

Van je zwakte je kracht maken, dat geeft je vleugels…

Tess

Regelmatig kijk ik het KRO-programma ‘De Wandeling’. Een programma waarin presentatrice Hella van der Wijst een wandeling maakt met mensen met een bijzonder verhaal.

Regelmatig kijk ik het KRO-programma ‘De Wandeling’. Een programma waarin presentatrice Hella van der Wijst een wandeling maakt met mensen met een bijzonder verhaal.

 

Afgelopen week kwam er een bijzondere man aan het woord in dit programma. Deze man had veel meegemaakt. Hij had vanaf zijn twaalfde levensjaar in diverse bendes gezeten. Deze bendes bleken ‘fout’ te zijn. De man belandde door deze bendes in de criminaliteit. Na een aantal incidenten belandde de man achter de tralies.Toen hij in de cel zat, ontmoette hij een  maatschappelijk werkster. Deze vrouw was de eerste persoon in zijn leven, die doorzag wat hij doormaakte en die besefte dat hij hulp nodig had. De vrouw heeft hem weer perspectief gegeven.

De man wilde graag het leger in, maar bij defensie wordt je niet aangenomen met een strafblad. Hij besloot uiteindelijk voor zijn tweede keuze te gaan, hij wilde tramconducteur worden. Ook dit bleek niet te mogen met een strafblad. De man wilde toch weer aan werk , dus schreef hij een brief naar de koningin met de vraag of zij hem gratie wilde verlenen. De majesteit was blijkbaar zo onder de indruk van zijn verhaal dat zij de man een maatschappelijke carrière gunde.De man is op dit moment de persoonlijk beveiliger van een wethouder. Daarnaast heeft hij een stichting opgericht om jongeren met  problemen te helpen of te voorkomen dat ze problemen krijgen. Deze man heeft dus van zijn zwakte zijn kracht gemaakt. Of hoe hij het zelf zegt: ‘’Ik zou graag zelf ook hulp van zo’n stichting hebben gehad toen ik zo diep in de problemen zat’’.

 

Een voorzichtige vergelijking

Het is misschien heel wat anders, maar ook mensen met een beperking maken regelmatig van wat in eerste instantie hun zwakte was hun kracht. Neem die vrouw, die het zelf altijd vervelend vond dat niet zij, maar haar ouders werden aangesproken bij gesprekken met artsen. Ze is nu zelf arts en richt zich tijdens haar gesprek voornamelijk op het kind. Of die badmintonner, die een ernstig ongeluk krijgt en denkt nooit meer te kunnen sporten. Nu is hij Nederlands kampioen aangepast badminton en zet hij zich in om andere mensen ook enthousiast te krijgen voor zijn manier van sporten.

 

Van je zwakte je kracht maken, dat geeft je vleugels…

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden