Word lid!
27 november 2014

Verstoppertje spelen met een handicap

profielfoto 2

Dat verstoppertje met een gehandicapt kind dat zichzelf niet goed kan verplaatsen anders gaat dan met een ‘gezond’ kind is misschien wel te verwachten. Maar dat betekent niet dat Karen en Lin minder plezier hebben!

Dat verstoppertje met een gehandicapt kind dat zichzelf niet goed kan verplaatsen anders gaat dan met een ‘gezond’ kind is misschien wel te verwachten. Maar dat betekent niet dat we minder plezier hebben.

 

'Lin, waar wil je je verstoppen?' vraag ik. 'Op de bank, onder de schapenvacht,' is het antwoord. Ik til Lin op en leg haar voorzichtig op de bank. De schapenvacht leg ik over haar heen. ‘Lig je zo goed?’ ‘Ja!’ komt er zachtjes onder de schapenvacht vandaan. 'Oké, stil blijven liggen nu, dan ga ik tellen.’

‘ 1 2 3 4… hmmm waar zal ik haar straks kunnen vinden? 5, 6, 7, 8, 9, 10, wie niet weg is, is gezien ik kòòhòòòm!' Gelukkig is Lin er heilig van overtuigd dat ik haar zo niet kan vinden en ze lacht zich te pletter terwijl ik naar haar ‘op zoek’ ben. In een ooghoek zie ik haar stiekem onder de schapenvacht vandaan gluren. Snel laat ze haar hand naar beneden vallen als ik me omdraai en er volgt een lachstuip vanonder de schapenvacht.

 

‘Lihinnnn, waar bèèèèèn je?’ roep ik. ‘HIER!’ komt er onder de schapenvacht vandaan, ‘hier ben ik!’ Met een grote sprong duik ik bovenop Lin op de bank. ‘Há, hier ben je dus!’

‘Jaaaaa,’ roept ze, ‘nog een keer!’

 

‘Oké, waar zal ik je nu verstoppen?’ En ik til Lin alvast op om haar naar haar volgende verstopplek te tillen. En weet je, ik besef heel goed dat dit een gekke manier van verstoppertje spelen is, maar als ik Lin zo’n plezier zie hebben dan vergeet ik dat totaal. Het enige waar ik op zo’n moment dan aan denk is hoeveel plezier we samen hebben en hoe onwijs veel ik van haar hou.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden