Word lid!
5 september 2013

Wat zet je in je CV?

xLaurens Rijpstra 0007

Laurens is net afgestudeerd en dus op zoek naar een baan. Daarnaast roeit hij met als doel op de paralympische spelen te bereiken in 2016. Dit staat ook in zijn CV. Maar hij vraagt zich wel af of het slim is om je handicap te vermelden. Dat er wel op gelet wordt kwam hij onlangs per toeval achter. Hoe? Dat lees je in zijn nieuwe blog!

Ik ben net afgestudeerd en ben dus op zoek naar een baan. Zoals jullie weten roei ik met als doel om de Paralympische Spelen te bereiken in 2016. Dit heb ik ook in mijn CV gezet, staat goed, laat zien dat je doorzettingsvermogen hebt en dat je jezelf doelen kunt stellen. Allemaal goede zogeheten ‘CV-builders’. Maar ik vraag me altijd af of het slim is om het erin te zetten. Ik ben er heilig van overtuigd dat het slim is om op je CV te zetten dat je aan topsport doet. Maar of het slim is om erin te zetten dat je een paralympische sport doet? Ik weet het niet. 

 

In een tijd met hoge werkeloosheid, krijgen HR-medewerkers duizenden sollicitatie brieven en CV’s op hun bureau voor één vacature. Ik ga er eerlijk gezegd niet van uit dat deze persoon alle brieven en CV’s helemaal doorleest, en terecht. De brieven en CV’s worden snel even gescand en als ze door deze schifting komen worden ze goed gelezen. Dus waarop wordt gescand? Opleidingsniveau, ervaring en andere eruit springende zaken. Zaken als het zijn van gehandicapt?

 

Nu kan het zijn dat ik hier te negatief over denk door mijn ietwat zwartkijkende ogen. Maar door een toevalligheid weet ik inmiddels zeker dat er op wordt gelet.

 

Ik werd op een ochtend wakker door het gering van mijn telefoon. Ik had een whatsappje van een Saaila, een voor mij onbekend persoon. Die vroeg aan mij of ik Laurens Rijpstra was. Nadat ik bevestigend had geantwoord kreeg ik een foto doorgestuurd. Het was een foto van een uitgeprinte email van mij met daarin mijn sollicitatie, die zij had gevonden in een tas in de trein.

 

Oftewel de HR manager was zijn/haar tas vergeten in de trein met daarin een stapel sollicitaties. Saaila was zo vriendelijk om de eigenaar van deze stapel documenten te zoeken en mijn mail lag bovenop.

 

Op de uitgeprinte email stonden een aantal steekwoorden geschreven door de HR manager. Een van die woorden was gehandicapt. Ik heb de desbetreffende HR manager keurig een mail gestuurd met het nummer van Saaila, om haar tas terug te krijgen.

Dit is voor mij in ieder geval een bewijs dat er zeker op gelet wordt, of dat het in ieder geval opvalt. Of het positief is of niet weet ik niet, aangezien ik nog geen reactie heb gekregen van over mijn sollicitatie.

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden