Word lid!
3 maart 2015

Wit

IMG_3021

Wit is geen kleur zeggen ze weleens. Toch associëren we vaak wit met : onschuld, nijd, ergernis, reinheid...Tja

Ohhòòòh roept Nadja verheugd als ik de luxaflex in haar kamer opendraai. ‘Neeuw!’             

Het heeft gesneeuwd en de wereld lijkt in het wit een beetje mooier.

 

LIJKT ja. Want de SVB (sociale verzekerings bank) die de salarissen voor zorgverleners vanuit PGB (persoonsgebonden budget) moet uitbetalen, loopt hopeloos achter. Het idee dat de budgethouders hun PGB niet meer op hun eigen rekening krijgen, maar dat de SVB de zorg direkt vanuit het toegekende PGB aan de zorgverleners betaalt om zo fraude te voorkomen, vind ik prima.

 

Maar nu is het verstrikt geraakt in de nieuwe regelgeving. Ook onze deur is het niet voorbij gegaan. Twee zorgverleners van Nadja hebben hun salaris over januari nog niet ontvangen. Let wel: wij zijn nooit met een louche zorgbureautje in zee gegaan en hebben er vijf jaar geleden al voor gekozen de SVB de salarisadministratie te laten doen om zo transparant mogelijk te zijn. Maar dat mag niet baten.

Kennelijk liggen we onderaan de stapel met zorgcontracten, want, om de boel overzichtelijk en efficiënt aan te pakken moesten alle budgethouders hun bestaande zorgcontracten toesturen  om te laten toetsen door de SVB. Dat de budgethouders al voor de nieuwe zorgwet  ieder half jaar hun bestedingen moesten verantwoorden deed niet ter zake, want:  ‘Dat was achteraf en nu toetsen we vooraf’ ….Euhhh….

De kranten staan er bol van en staatssecretaris van Rijn heeft ‘sorry’ gezegd.

 

Wit van onschuld

 

Als ik eveneens in de krant lees dat er voor een driedaagse cursus om politieagenten weerbaarder te maken 45 miljoen (!) euro is uitgetrokken door minister Opstelten, maar dat de cursus compleet is mislukt, voel ik me witheet.

 

Wat was ook al weer het bedrag dat er in de zorg bezuinigd moest worden……

 

Nadja komt een beetje sip uit school. De sneeuw is weg. Om haar op te vrolijken spuit ik slagroom in haar wastafel. ‘Kijk Nadja, net sneeuw alleen niet koud!’

 

Vol overgave glijden Nadja’s handen door de slagroom en likt ze haar vingers af. ‘Mamma!’ roept ze. Als ik haar badkamer binnenkom, denk ik eerst dat ze naar haar gezicht wijst die onder de slagroom zit. Als ik beter kijk, zie ik dat ze haar wijsvinger tegen haar hals houdt. Het gebaar van ‘wit’.

 

Wit van slagroom

 

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden