Word lid!
19 september 2018

Woonwensen

DSC00490

Ik vertelde in mijn vorige blog over het zoeken en vinden van een passende vervolgopleiding. Daar hebben mijn ouders en ik ontzettend veel energie ingestoken. Waar we ook veel energie in hebben gestoken is het onderwerp wonen / een eigen huis.

Deze blog is een vervolg op mijn vorige blog: https://www.bosk.nl/bosk/actueel/bosk-blog/een-h----l-goed-eind/

 

Ik vertelde in mijn vorige blog over het zoeken en vinden van een passende vervolgopleiding. Daar hebben we, mijn ouders en ik, ontzettend veel energie ingestoken. Waar we ook veel energie in hebben gestoken is het onderwerp wonen/ een eigen huis.

 

Ook hier zijn wij op tijd mee begonnen omdat we via via hoorde dat dit nogal een lang proces kon zijn. We zijn hiermee gestart rond mijn 18de verjaardag. We hadden geen idee waar we moesten beginnen. Er was absoluut geen haast bij, maar het was wel fijn als er al iets op papier zou staan.

 

Dus we vroegen informatie aan en via school kwamen we terecht bij een instantie. Er volgde een tijd met daarin veel gesprekken en onderzoeken. Wat past er bij mij? Heb ik begeleiding nodig en zo ja, welke? Welke indicatie heb ik nodig? Welke hulpvragen zijn er? Ga zo maar door..! Ik kreeg bijvoorbeeld ''kookles'' aan huis om te kijken welke aanpassingen er nodig waren bij het koken.

Uiteindelijk (nadruk op uiteindelijk) was er een goed beeld geschetst en kon er een (woon) indicatie aangevraagd worden. In de tussentijd tipte mijn contactpersoon mij op een wooncomplex met hulp op afstand, ik zou hier zeker voor in aanmerking komen! Mooi, dachten we.. Als er over een aantal jaar een woning vrij zou komen, zou ik daar kunnen gaan wonen!

 

De indicatie was er! De indicatie waarmee ik helemaal niet in aanmerking kwam voor dat ene wooncomplex. Om in aanmerking te komen voor dat wooncomplex had je een ''zwaardere'' indicatie nodig. Hierna heb ik aangegeven dat ik toch voorlopig nog bij mijn ouders wilde wonen en wanneer ik het weer wilde oppakken, zelf contact op zou nemen met de instantie! Dat kon, maar mijn indicatie zou dan komen te vervallen en dan zou ik opnieuw het hele proces weer door moeten lopen!

 

Gelukkig is dat er nooit meer van gekomen, niet meer nodig! Ik ben in staat om het allemaal zelf te doen en daar ben ik zo blij om!

 

Wat nu mijn ''(hulp) vraag'' is..? Of mijn vriend en ik ooit een hypotheek kunnen krijgen? Iemand vertelde ons laatst dat dat niet vanzelfsprekend is als je een beperking of ziekte hebt. Verbazend vroeg ik hem de reden hiervan. Hij vertelde dat als mensen met een beperking of ziekte zijn of haar baan verliezen, ze minder snel aan een nieuwe baan komen en daarom niet zo snel een hypotheek zouden kunnen krijgen. Ik ben benieuwd of hier iemand (jammer genoeg) ervaring mee heeft?

Wat vind jij ervan? Laat hier jouw reactie achter!

0 Reacties

Wil je mee discussiëren? Laat een reactie achter of maak een topic aan.

Aanmelden