Word lid!

Nieuws

Recente nieuwsartikelen

In de sneeuw IMG_1241

Winterweek 2020

Samen genieten van een fantastische wintersportvakantie? Dat kan tijdens de Winterweek! Skiën, langlaufen, sleeën, snowboarden of bi-uniquen: alles is mogelijk. Van 1 februari tot 8 februari 2020 en van 28 februari tot en met 7 maart organiseren we opnieuw twee Winterweken. Schrijf je nu in!

Lees meer

Per 2025 99% van NS-stations instaphulp/reisassistentie

Momenteel kunnen mensen met een beperking op ongeveer 52% van de stations waar NS stopt, in-/uitstappen. De NS verwacht voor 2025 op alle stations waar zij rijden, assistentie aan te bieden.

Lees meer
CP framevoetbal 30 kopiëren

Steptember 2019: zet in september 10.000 stappen per dag voor mensen met cerebrale parese

De R is bijna weer in de maand: van 3 september tot en met 30 september zetten ruim 4.500 deelnemers elke dag 10.000 stappen voor mensen met cerebrale parese (CP). Er zijn dit jaar al meer dan 2.500 aanmeldingen!

Lees meer
logo

Enquête: ouder worden met spina bifida en hydrocephalus

De Internationale Federatie voor Spina Bifida en Hydrocepahlus (SBH) doet momenteel een onderzoek naar ouderen worden met SBH. Daarom vragen zij leden van de doelgroep om deel te nemen aan een enquête over dit onderwerp.

Lees meer
Joris 5

Ontmoetingsdag Spina Bifida Hydrocephalus Nederland

Kom in gesprek met elkaar, laat je inspireren en vier de nieuwe vereniging SBH Nederland! Je bent van harte uitgenodigd op zaterdag 28 september in Utrecht.

Lees meer

Reünie van Snelle

Snelle (echte naam Lars Bors) is een rapper uit Deventer. De student aan de Herman Brood Academie kreeg in februari van 2019 een gouden plaat en dat is meer dan verdiend. Muzikaal succes zonder vloeken, vrouwen of verdovende middelen. Nee, Snelle heeft een boodschap.

Lees meer

Oproep QR DIOK Dragons

Sinds april 2019 is RC DIOK begonnen met een rolstoelrugbyteam. Het team bestaat uit 6 enthousiaste rolstoelrugbyers en is op zoek naar nieuwe leden. Word jij de nieuwe rolstoelrugbyspeler van QR DIOK Dragons?

Lees meer

Zwarte Cross opent 'hotel' voor mindervaliden

Miva Las Vegas is de naam van het nieuwe 'hotel' waar mindervaliden tijdens de Zwarte Cross kunnen verblijven. Dus naast kampeerhotel Grasnapolsky kun je nu ook daar terecht.

Lees meer

Nieuw bordspel 'Uniekies'

Spelenderwijs leren met je beperking om te gaan, dat kan met het bordspel Uniekies. Het spel leert je kind op een unieke manier dat iedereen zijn beperkingen en zijn krachten heeft.

Lees meer

Gehandicapt en reizen is een ware uitdaging

Vakantietijd en openbaar vervoer, voor iemand met een beperking is dat geen goede combinatie. Gidsland Nederland heeft het openbaar vervoer niet aangepast en ter compensatie kunnen mensen met een handicap gebruik maken van Valys-vervoer. En dat is geen feest...

Lees meer