Word lid!

Nieuws

 

Recente nieuwsartikelen

Ontmoetingsdag Joubert

20 mei is het weer zover! De ontmoetingsdag Joubert voor ouders dóór ouders. Met interessante thema's op een schitterende locatie. Komen jullie ook?

Lees meer

Sportdag Expeditie zorg op maat op 18 maart

Onderzoeksgroep 'Meedoen met sport' organiseert op 18 maart 2017 een gratis sportdag voor kinderen met een motoriscge beperking.

Lees meer
manege

Open dag Bio Vakantieoord

Bio Vakantieoord organiseert een open dag op 18 maart. Dit ter gelegenheid van haar 90-jarige bestaan.

Lees meer

Praat mee met de inspectie over meten van onderwijsresultaten

De Inspectie van het Onderwijs wil voortaan breder naar de opbrengsten van het onderwijs kijken. Maar wat vinden ouders eigenlijk? Hoe zou volgens ouders de ontwikkeling van kinderen gemeten moeten worden? Ouders & Onderwijs en de inspectie organiseren op 17 maart 2017 een bijeenkomst over nieuwe manieren om resultaten te meten.

Lees meer
Empouder

Wie ben jij?

Laat zien wie je bent en film een stukje uit je leven met een kind met een beperking! Deel je filmpje met andere ouders. Met elkaar, voor elkaar.

Lees meer
Homepage Ouders Centraal

Lancering online platform Ouders Centraal

Het opbouwen van een goede samenwerkingsrelatie tussen jeugdzorgprofessionals en ouders verdient structurele aandacht. Om die reden is vandaag tijdens het Congres Vroegsignalering en Vroeghulp het online platform Ouders Centraal gelanceerd. Het nieuwe platform bericht over actuele ontwikkelingen, onderzoeksbevindingen en methodieken.

Lees meer

BOSK vraagt aandacht voor verspilling in de zorg bij Wmo

Op woensdag 15 februari is er in een algemeen overleg in de Tweede Kamer gepraat over de verspilling in de zorg. De BOSK, Wij Staan Op!, Dwarslaesie Organisatie Nederland, Spierziekten Nederland en Ieder(in) vragen de Tweede Kamer dringend aandacht voor verspilling in de Wmo.

Lees meer

Ouders aan zet!

Vind jij ook dat dokters en onderzoekers meer naar ouders moeten luisteren? Doe dan mee! Als ouders maken wij voor onderzoekers een top 10 van onderwerpen die nodig onderzocht moeten worden. Jij kunt ons daarbij helpen. We zijn op zoek naar twintig ouders van kinderen met een aangeboren, lichamelijke handicap.

Lees meer

Zelfstandig wonen voor jongeren met handicap onhaalbaar

Voor veel mensen met een lichamelijke handicap is zelfstandig wonen niet vanzelfsprekend. Het passende woonaanbod is beperkt of de huur is te hoog.

Lees meer

Vis je mee?

Bij Fort Abcoude staat een vismodelcentrum waar je naar hartelust kunt vissen. Stichting Viscentra Gehandicapten nodigt mensen met een lichamelijke beperking uit om veilig en beschermd te vissen. Vis je mee?

Lees meer