Word lid!

Nieuws

 

Recente nieuwsartikelen

Janneke

Even voorstellen: Janneke Hazelhoff

Sinds 1 oktober 2016 werkt Janneke Hazelhoff vanuit de BOSK en VUmc als projectmanager aan het opzetten van een landelijk CP register. Ze stelt zich even voor.

Lees meer
Flap brainstorm CP register 2

Startschot unieke samenwerking voor mensen met CP

Op 9 maart 2017 was er een brainstormsessie voor het opzetten van een CP register. Het doel: de kwaliteit van zorg verbeteren voor mensen met cerebrale parese (CP), door gegevens te verzamelen van mensen met CP. De BOSK doet dit samen met ouders en volwassenen met CP. Dit gaan we in eerste instantie doen in vijf centra: VUmc, MUMC, de Hoogstraat, UMCG en Rijndam. Een verslag.

Lees meer
scouters kids

Op zoek naar het beste of hipste hulpmiddel?

Een trendy rolstoel voor je kind, waar vind je die? Of wat denk je van oplossingen, zodat je kind met bewegingsbeperking lekker meedoet met de anderen? En hoe kleed je je kind zo makkelijk mogelijk aan en uit? Bekijk de zelfhulpsite van Scouters en vind antwoord op je vragen!

Lees meer
Spring festival 2017

OPROEP SPRING-vrijwilliger

SPRING Utrecht presenteert van 18 t/m 27 mei 2017 een vernieuwend programma vol voorstellingen. Zowel internationale als lokale theatermakers doen mee. Elk jaar zetten ruim 80 mensen zich vrijwillig in voor SPRING. Om het festival toegankelijker te maken, wil SPRING de vrijwilligersdoelgroep verbreden.

Lees meer
starterskit cp

Informatieavond voor ouders van kinderen met cerebrale parese

De BOSK en Adelante organiseren op woensdag 19 april een informatiebijeenkomst over cerebrale parese voor ouders van kinderen met deze beperking.

Lees meer

Contact gezocht met ouders van slechthorende en dove kinderen met meervoudige handicap

Lydia Steenstra, moeder van Malú Fleur, komt graag in contact met ouders van slechthorende en dove kinderen die meervoudig gehandicapt zijn. Gebarentaal kan voor deze kinderen een goede oplossing zijn. Lydia gunt haar dochter een gebarenvaardige zorg- en/of onderwijsomgeving en wil kijken of ze deze gezamenlijk in het oosten van het land kan creëren. Er zijn al meerdere ouders betrokken en binnenkort praten zij met diverse instellingen om te kijken naar mogelijkheden. Lees de oproep van Lydia en meld je bij haar als je belangstelling hebt of meer wil weten.

Lees meer

Meervoudig Ondersteund: online ondersteuning voor ouders van jonge kinderen met ernstige meervoudige beperking

Wanneer een kind een ernstige meervoudige beperking blijkt te hebben worden gezinnen met onverwachte emotionele, praktische en financiële chaos geconfronteerd. In Nederland gaat dit om ongeveer in totaal 10.000 gezinnen. Plotsklaps, en zonder enige kennis, moeten ouders de zorg en ondersteuning voor hun kind regelen en daarbij hun gezin en baan draaiende weten te houden. Vaak lukt dit niet. Sinds deze maand staan zij er echter niet langer alleen voor.

Lees meer

Conferentie "Zeldzame aandoeningen" in teken van samenwerking in onderzoek

Op 28 februari werd de nationale conferentie "Zeldzame aandoeningen" 28 februari 2017 in Nieuwegein georganiseerd. Susanne Korten van BOSK Oudercontactgroep syndroom van Joubert schreef een verslag.

Lees meer

School en vriendschap: jouw ervaring horen we graag

Krijg je op school voldoende steun? Helpen leerlingen op jouw school elkaar? Dit zijn enkele vragen uit het onderzoek van Ieder(in) over 'school en vriendschappen'. Kinderen en jongeren met een berpeking, en ouders worden gevraagd mee te doen.

Lees meer

Ontmoetingsdag Joubert

20 mei is het weer zover! De ontmoetingsdag Joubert voor ouders dóór ouders. Met interessante thema's op een schitterende locatie. Komen jullie ook?

Lees meer