Word lid!

Nieuws

Recente nieuwsartikelen

De speerpunten van de nieuwe verenigingen en de verslagen van de ALV's

Zoals je weet, is de BOSK opgesplitst in vier verenigingen: CP Nederland, EMB Nederland, SBH Nederland en Schisis Nederland. Inmiddels hebben alle vier de verenigingen hun plannen gepresenteerd op hun eigen ALV: welke speerpunten heeft elke vereniging voor de komende anderhalf jaar?

Lees meer

17 juni, NPO 1 verkiezing 'Minister van Gehandicaptenzaken'

Op 17 juni kiest Nederland de 'Minister van Gehandicaptenzaken'. De verkiezing wordt live uitgezonden. Kijk en stem om 21.15 uur, NPO1!

Lees meer

Benoeming bijzonder hoogleraar Mensen met een visuele, of visuele en verstandelijke beperking

Dr. Paula Sterkenburg is per 1 juni benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Mensen met een visuele, of visuele en verstandelijke beperking; sociale relaties & ICT’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). De leerstoel maakt deel uit van de Academische Werkplaats Bartiméus-VU en is ingesteld door Stichting Bartiméus en het Bartiméus Fonds.

Lees meer

Beslist Samen 2.0: betere begeleiding bij keuzes behandeling van schisis

Schisis Nederland denkt als vereniging van en voor mensen met schisis mee in het landelijke project 'Beslist Samen 2.0 '. In dit project werken we samen met een aantal ziekenhuizen en schisisteams aan verbetering van het proces waarbij zorgverleners, kinderen en jongeren met schisis en hun ouders samen beslissen bij keuzes in een behandeling. We zoeken hiervoor nog panelleden.

Lees meer
Kaart-2

Mooie set kaarten CP Light

Ken jij een jongere met een lichte vorm van CP? Stuur deze kaart op! De kaart bevat info over een groepsapp voor jongeren met CP light. En verwijst naar ervaringen van andere jongeren op www.WijenCP.nl

Lees meer

Vergoeding elektriciteitskosten bij ademhalingsapparatuur

Mensen die gebruikmaken van beademingsapparatuur in de thuissituatie kunnen nu voor het zeer hoge stroomverbruik dat daarmee gepaard gaat, een tegemoetkoming aanvragen bij hun zorgverzekeraar.

Lees meer

Bijeenkomsten in juni en juli 2019: denk mee over psychosociale zorg bij revalidatie kind

Binnen de kinderrevalidatie ligt het accent vaak op de motorische ontwikkeling van je kind. Maar ontwikkelt je kind ook zelfvertrouwen? Zit je kind lekker in zijn vel? Heeft je zoon of dochter vrienden? Wij gaan samen met ouders, revalidatieteams en artsen op zoek naar een nieuwe Landelijke Zorgstandaard Psychosociale Zorg en Ondersteuning in de Revalidatie. Jouw input is hierbij onmisbaar: meld je aan voor de bijeenkomsten in juni en juli.

Lees meer

Reactie Ieder(in) op wijziging Participatiewet en Ziektewet

Het kabinet heeft een breed offensief gelanceerd om mensen met een beperking aan het werk te helpen. Staatssecretaris Van Ark (SZW) heeft wijzigingen in de Participatiewet en Ziektewet voorgesteld. Het gaat o.a. over wijzigingen rond jobcoaching, bijverdienen in deeltijd en de no-riskpolis. De wijzigingen zijn bedoeld om het makkelijker te maken voor werkgevers en werknemers met een beperking om tot een match en duurzaam werk te komen.

Lees meer

Stemlokaal niet toegankelijk? Meld het!

Vandaag zijn de verkiezingen voor het Europese Parlement. Hoe is het met de toegankelijkheid van je stemlokaal en is het stemformulier goed te gebruiken? Deel je ervaring via het meldpunt. Positieve ervaringen mogen ook!

Lees meer

Hoe begeleid ik mijn kind bij het vinden van zijn eigen plek?

Volwassen worden gaat met vallen en opstaan. Jongeren met een beperking komen obstakels tegen die het veel lastiger maken om te ontdekken wie ze zijn en wat ze willen. Logisch dat je als ouder hierbij wilt helpen. De vraag is hoe.

Lees meer