Word lid!

Nieuws

Recente nieuwsartikelen

Team Tim Jeffrey Heijmans en gezin (002)

Steptember-topteam Tim: "Het is een kwestie van durven vragen en gewoon doen"

Als er een prijs voor de meest enthousiaste deelnemers aan Steptember zou zijn, dan zouden Jeffrey en Dorinda Heijmans uit Twello op 1 staan. Samen met Sascha en de vader van Dorinda vormen zij team Tim. Zij sporten vier weken lang voor hun zoontje Tim van 3 ½ dat geboren is met cerebrale parese (CP). Nog voor Steptember begon, hadden zij al meer dan 2.000 euro opgehaald. Wat is hun geheim?

Lees meer

Gezocht: ervaringsdeskundige voor CP-Net

Ben je ouder van een kind met cerebrale parese en wil je een bijdrage leveren aan de CP-zorg? Spreekt het je aan om samen te werken met zorgverleners en onderzoekers? Dan is meedoen aan het CP-Net echt iets voor jou!

Lees meer

Zaterdag 3 november: Landelijke dag Cerebrale parese

Op zaterdag 3 november is de Landelijke dag Cerebrale Parese. Dat mag je niet missen, dus blokkeer de datum in je agenda! Met een sprankelende bijdrage van Erik Scherder, inspirerende workshops en een apart kinderprogramma. Meld je snel aan via deze pagina!

Lees meer

Oudercursus helpt kinderen zich te uiten via spraakcomputer

Kinderen die door een motorische beperking niet of moeilijk praten, kunnen gebruik maken van een spraakcomputer om zich te uiten. Rijndam Revalidatie merkte dat veel ouders, na aanschaf van zo’n dynamisch en duur hulpmiddel, veel vragen over het gebruik hebben.

Lees meer

FLOOR jongerencoaching

Je hebt een beperking, ziekte of vindt leren lastig. Maar daardoor laat jij je niet tegenhouden? Krijg helder wat je wil, ontdek wat je kan en werk aan je toekomst met een FLOOR jongerencoach. Samen haal je het beste uit jezelf!

Lees meer

OPROEP Robot AV1 te leen!

Stichting Kind en Ziekenhuis heeft twintig robots in bruikleen gekregen van Vodafone Foundation Nederland. AV1 is een kleine robot die kan fungeren als de ogen en oren van het kind. Met de robot kunnen kinderen van 6 tot 18 jaar met een langdurige ziekte toch meedoen met sociale activiteiten

Lees meer
BOSK

BOSK zoekt een administratief medewerker - 16 uur, oktober-december 2018

In verband met de splitsing van de BOSK in vier onafhankelijke verenigingen, zijn we op zoek naar een administratief medewerker voor 16 uur voor de maanden oktober tot en met december 2018.

Lees meer

Nieuwe behandelmethode voor spasticiteit bij kinderen

De Hoogstraat Revalidatie en het Opleidingscentrum NT-e introduceren een nieuwe behandelmethode bij spasticiteit: Extracorporale Shock Wave Therapie (ESWT).

Lees meer
jongerenbeeld (002)

14 november: DenkAndersDebat voor jongeren met een beperking

Op 14 november organiseert Ieder(in) een jongerendebat. Ze doen dat samen met Jongerenpunt Midden-Brabant en HoezoAnders. Op het DenkAndersDebat kun je niet alleen je mening laten horen, maar ook andere jongeren met een beperking ontmoeten.

Lees meer

Teken de petitie: aankleedtafel in elk invalidentoilet

Er zijn invalidentoiletten die niet voor elke invalide toegankelijk zijn. Daarvoor moet er in elk invalidentoilet een opklapbare aankleedtafel komen.

Lees meer