Word lid!

Nieuws

Recente nieuwsartikelen

Terugblik Symposium 'Samen beslissen in onzekerheid'

Op 2 oktober 2019 organiseerde Prinsenstichting het symposium 'Beslissen in onzekerheid' over de medische besluitvorming bij ernstig meervoudig beperkte kinderen (EMB) en passende zorg in de laatste levensfase. Kon je er niet bij zijn? Bekijk dan het getekende verslag.

Lees meer

Benoeming Annemieke Buizer

Met ingang van 1 oktober 2019 is Annemieke Buizer benoemd tot hoogleraar Kinderrevalidatiegeneeskunde binnen de afdeling Revalidatiegeneeskunde Amsterdam UMC.

Lees meer

Benoeming Lectoren

Het college van bestuur van Hogeschool Rotterdam heeft 3 medewerkers benoemd tot lectoren.

Lees meer

Zorgpad voor kinderen met CP

Leven met cerebrale parese (CP) is topsport. Voeding, beweging en slaap zijn voor kinderen met CP heel erg belangrijk. Als een van deze drie thema’s niet optimaal is, heeft dat zijn weerslag op je kind.

Lees meer

Landelijke Dag CP Nederland

Op zaterdag 16 november vindt de Landelijke dag CP Nederland plaats. Geef je uiterlijk donderdag 31 oktober op via CP Nederland. Je ontvangt ongeveer een week van te voren een bevestiging per e-mail.

Lees meer

3e LOOK Symposium

Op woensdag 6 november vindt in Vergadercentrum Vredenburg Utrecht het 3e LOOK Symposium "Een Kind, Een plan, Een taal" Wat is er nodig om de EKEP werkwijze door te ontwikkelen? plaats.

Lees meer

Minder regels: eenmalige diagnose voor chronisch zieken

Mensen met een chronische aandoening hoeven straks niet meer om de zoveel tijd naar een arts om opnieuw aan te tonen dat zij deze aandoening hebben. Dat hebben de ministers De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Bruins (Medische Zorg en Sport) afgesproken met de zorgverzekeraars. Per 1 januari 2020 is een eenmalige diagnose door de behandelend arts voldoende. Het is één van de maatregelen die wordt genomen om de onnodige administratie in de zorg te lijf te gaan.

Lees meer
SBHontmoetingsdagSeptember 28, 2019-102-LR

Eerste landelijke dag SBH Nederland in het teken van Ontmoeten

Zaterdag 28 september was de eerste landelijke dag van SBH Nederland in Utrecht. Tientallen deelnemers kwamen van heinde en verre naar Kanaal030 in Utrecht. Tijdens de levendige dag bleek dat er veel behoefte was aan meer onderling contact.

Lees meer

Oproep Willie Wortel naamgeving

Na de oproep om handige tips en trucs te delen voor de nieuwe versie van ‘Willie Wortel Tips’, een verzameling handige ideeën van en voor ouders van kinderen met een handicap is het tijd voor een nieuwe naam. De inhoud van de app is herzien en aangevuld met nieuwe tips.

Lees meer

Vacature Brain Rehab

Brain Rehab is op zoek naar een nieuwe collega die minimaal twee dagen in de week meehelpt met behandelaars om training en behandeling voor cliënten voor te bereiden en alle daarbij behorende administratieve werkzaamheden.

Lees meer