Word lid!

Nieuws

Recente nieuwsartikelen

BOSK

23 juni: algemene ledenvergadering over koers BOSK

We nodigen alle BOSK-leden van harte uit voor de ALV van 23 juni. Tijdens deze ALV gaan we met elkaar in gesprek over welke richting de vereniging BOSK in de toekomst moet gaan inslaan.

Lees meer

PODCAST Is een kind met spina Bifida en migratieachtergrond een taboekind?

Nian kreeg in de Koerdische regio van Irak een zusje, Noor. Blijdschap en verdriet volgden elkaar razendsnel op. Noor heeft spina bifida. En gehandicapte kinderen zijn taboe. Over hen wordt gefluisterd, maar niet hardop gesproken. Nian heeft erover gehoord, maar ze heeft nog nooit een kind met een beperking gezien.

Lees meer

Investeer in betere zorg voor mensen met EMB

Deze oproep doen BOSK, KansPlus, VG Netwerken en de VGN aan de politiek. In een gezamenlijk opgesteld manifest dat ook wordt ondersteund door Ieder(in) en het Platform EMG roepen wij de woordvoerders zorg in de Tweede Kamer op ons te helpen een goed leven voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) mogelijk te maken.

Lees meer
Martijn 4

Vertrek Martijn Klem als directeur van de BOSK

Met ingang van 15 augustus 2018 wordt Martijn Klem de nieuwe directeur van Revalidatie Nederland, de branchevereniging van de revalidatie-instellingen in Nederland. Hij volgt Gerton Heyne op die vanaf januari 2018 als interim-directeur leiding heeft gegeven aan Revalidatie Nederland.

Lees meer

Staat jouw kind op de wachtlijst voor een baclofenpomp?

De BOSK ontvangt steeds vaker signalen van ouders dat hun kind lang moet wachten voordat de baclofenpomp geplaatst kan worden. Geldt dit ook voor jouw kind? Laat het ons weten.

Lees meer

Luisterboek cadeau-app

In de Week van het Luisterboek (9-19 mei) vind je in de cadeau-app het gloednieuwe luisterboek van 'Ik kan er nét niet bij', voorgelezen door Rik van de Westelaken, het aangrijpende persoonlijke verhaal van Sander Verheijen over zijn tweeling. Sander is de vader van Maurits en Willem: Willem heeft cerebrale parese en Maurits autisme.

Lees meer

Milo Symposium "Niet kunnen praten? Toch communiceren!" in Zwolle

Stichting Milo biedt op dinsdag 29 mei 2018 bij Hogeschool Windesheim in Zwolle een avondvullend programma voor mensen uit het netwerk van kinderen en jongeren met communicatief meervoudige beperkingen (CMB).

Lees meer
schisisteam locator kaart NL NVSCA

Schisisteams vergelijken

Op de website van de NVSCA kun je schisisteams met elkaar vergelijken.

Lees meer

Naar school gaan: wat heb jij nodig?

Wat hebben leerlingen met een beperking nodig om naar school te kunnen gaan? Randvoorwaarden zijn bekend. Een school moet toegankelijk zijn. Het lesmateriaal ook. Er moet zorg en ondersteuning zijn. En goed leerlingenvervoer. Deze vrij algemene randvoorwaarden willen we aanscherpen met leerlingen en ouders die hier dagelijks mee te maken hebben. Meld je aan voor een van onze (eenmalige) focusgesprekken.

Lees meer

Rockopera Made in Heaven

Ben je dol op rock? Kom dan naar de rockopera Made in Heaven. The Cloaks neemt je mee naar de seventies voor een waar rockspektakel. Een spetterende voorstelling met jonge talenten!

Lees meer