Word lid!
18 oktober 2019

Meld je problemen rond hulpmiddelenzorg bij actieteam ministerie VWS

Afgelopen zaterdag stond de gehele uitzending van Kassa (BNNVARA) in het teken van de problematiek rondom de hulpmiddelenzorg. En goed nieuws: minister Hugo de Jonge (ministerie VWS) heeft toegezegd deze problematiek op te gaan pakken!

Help mee en zorg dat de minister alle informatie krijgt die hij nodig heeft. Want hij zegt: "We gaan het samen regelen!"

Het ministerie van VWS heeft de redactie van Kassa gevraagd om inzicht in de verhalen. In het kader van de privacywetgeving zijn de verhalen in het zwartboek geanonimiseerd. Ook de overige verhalen die de redactie heeft ontvangen middels de enquête of per mail kan de redactie omwille deze wetgeving niet zelf doorsturen. Omdat het in jouw belang is dat je verhaal bij VWS bekend wordt, kun je zelf je probleem melden bij het ministerie.

 

Het ministerie heeft hiervoor een speciaal actieteam opgezet met daarin alle betrokken partijen. Op deze manier zitten alle partijen op één plek en kunnen problemen meteen worden opgepakt.

 

Zo meld je je probleem

1. Heb je momenteel een probleem m.b.t. de hulpmiddelenzorg óf een probleem dat zich de afgelopen 12 maanden heeft afgespeeld? Mail dan deze week je verhaal naar Actieteam_Hulpmiddelen@minvws.nl. Ook als er – mogelijk door onze uitzending – inmiddels schot in de zaak zit. Het is voor het ministerie immers belangrijk inzicht te krijgen in de (hoeveelheid en complexiteit van de) problemen.

2. Geef in deze mail goed aan met welke partijen je te maken hebt. Dus met welke gemeente, met welke leverancier(s) en/of welke zorgverzekeraar(s). En geef ook duidelijk aan bij welke partij of welke partijen het probleem zich voordoet.

 

3. Uiteraard is de redactie van Kassa benieuwd of jouw probleem (inderdaad) wordt opgepakt én opgelost, zodat we op een later moment in Kassa kunnen laten zien of (en hoe) het actieteam van minister Hugo de Jonge de problematiek heeft opgelost. Als het voor jou oké is als de redactie over een paar maanden weer even per mail contact met je opneemt om te checken wat de stand van zaken is, wil je dan Kassa (kassa@bnnvara.nl) een blinde kopie (een BCC) van je e-mail aan het actieteam van VWS sturen? Om te voorkomen dat Kassa onbedoeld wordt ingekopieerd in de verdere correspondentie tussen jou en VWS raden we aan om geen gebruik te maken van de CC.

 

Je kunt de uitzending van 12 oktober hier terugkijken. 

 

 

Naar overzicht