Word lid!

Archief

Kitchen Impossible helpt arbeidsgehandicapten aan werk

Mensen met een beperking lopen vaak tegen vooroordelen aan als het gaat om zoeken naar werk. Het tv-programma Kitchen Impossible zet mensen met een handicap in het voetlicht.

Lees meer

Johan Cruyff Foundation stimuleert sport voor kinderen met een handicap

Johan Cruyff Foundation stimuleert sport voor kinderen met een handicap in campagne ‘Vind Wat Je Leuk Vindt’ De Johan Cruyff Foundation grijpt de aanstaande Paralympische Spelen aan om aandacht te vragen voor de discipline die Johan Cruijff ruim twintig jaar geleden inspireerde om de foundation op te richten: de gehandicaptensport. Met de nationale campagne ‘vind wat je leuk vindt’ moedigt de Cruyff Foundation kinderen met een beperking aan om te ontdekken welke sport ieder het beste past.

Lees meer
Kennismiddag_2016

Vooraankondiging Kennismiddag over adoptiekind op basisschool

Wat hebben adoptiekinderen nodig om zich op de basisschool optimaal te ontwikkelen? Deze vraag staat centraal tijdens de jaarlijkse kennismiddag van de Stichting Adoptievoorzieningen voor professionals.

Lees meer
2cu

Complex Care United – 2CU

Onlangs hebben Sarike Dezoeten en Vanessa Liem de Stichting Complex Care United (2CU "to see you") opgericht. Deze stichting vraagt aandacht voor mensen met Zeer Ernstig Meervoudige Beperkingen (ZEMB). Sarike en Vanessa zijn zelf beiden moeder van een zoon met zeer ernstig meervoudige beperkingen.

Lees meer

Dit is ons leven - gezinslevens van een EMB kind

De impact van een ernstig meervoudig beperkt (EMB) kind op het gezinsleven is heel groot, de buitenwereld kan zich hier moeilijk een voorstelling van maken. Sommigen vinden het eng en kijken weg; anderen vinden het zielig en willen enkel helpen. Veelal denken zowel mensen in de nabije omgeving als in het bredere netwerk en omgeving dat het leven in deze gezinnen enkel om zorg en zorgen draait. Nu zijn de zorg en de zorgen groot, maar ook deze gezinnen leven. Zij hebben hun hoogte- en dieptepunten, hun dilemma’s en keuzes, en bovenal veerkracht in het dagelijks leven.

Lees meer
BOSK-ALG-VK

Nieuw: algemene BOSK-folder

Vanaf nu verkrijgbaar in de webshop: de gloednieuwe folder over de vereniging BOSK.

Lees meer

Bijeenkomst Participatie in Perspectief, 2 april 2016

Zaterdag 2 april jonstleden was er weer een bijeenkomst met de PiP ambassadeurs, de jongeren met CP die onze ambassadeurs zijn in het project Participatie in Perspectief. Dit keer in revalidatiecentrum De Hoogstraat in Utrecht. Deze dag had een theoretische en een sportief tintje. In de ochtend is er in spelvorm een gezamenlijke analyse van diverse interviewfragmenten gedaan. De middag werd besteed aan samen sporten.

Lees meer
BOSK Magazine #LR WEB 2016 1 juni_Pag42-43_LR (002).pdf - Adobe Acrobat Reader DC 28-6-2017

Modetips voor kinderen

Passende zomerkleding voor kinderen met een beperking is helaas niet altijd gemakkelijk te vinden. De BOSK heeft een aantal handige tips en links.

Lees meer

Zorg volwassenen in revalidatiecentra: vul de vragenlijst in

Volwassenen met cerebrale parese krijgen soms niet de zorg die ze nodig hebben in revalidatiecentra. Om artsen van de revalidatiecentra beter te laten weten waar ze behoefte aan hebben, vraagt de BOSK een vragenlijst in te vullen.

Lees meer

The sitting chef - Annemarie Postma

Wie kent voormalig model en schrijfster Annemarie Postma niet? Als ervaringsdeskundige op het gebied van een zittend leven heeft zij een boek geschreven over voeding.

Lees meer