Word lid!

Archief

Rijndam_rolstoel01_500

Behandelmodule ‘gezonde leefstijl’ Intensief coachingstraject voor rolstoelgebruikers en mensen met hersenletsel 

Mensen met een lichamelijke beperking zijn over het algemeen veel minder actief. Hierdoor is de kans op gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, groter. Op basis van praktijkervaringen en wetenschappelijk onderzoek door Erasmus MC in samenwerking met Rijndam is er nu voor zowel rolstoelgebruikers als mensen met hersenletsel een innovatieve behandelmodule ontwikkeld.

Lees meer

Steun deze ouders, deel het pamflet

Ouders van kinderen met een ernstige meervoudige beperking luidden op 8 april de noodklok in het VARA tv-programma KASSA. Zij deden een oproep om hun pamflet te delen en zo een onzichtbare groep zorgintensieve kinderen zichtbaar te maken.

Lees meer
Empouder

Wie ben jij?

Laat zien wie je bent en film een stukje uit je leven met een kind met een beperking! Deel je filmpje met andere ouders. Met elkaar, voor elkaar.

Lees meer

Anna Drijver leest voor!

Zet 26 januari in je agenda! Tijdens de Nationale Voorleesdagen leest Anna Drijver op die dag om 10:30 uur voor bij Stichting Omega.

Lees meer

Tips voor een kinderfeestje

Een kinderfeestje organiseren levert ouders vaak de nodige stress op. Wat zullen we dit jaar eens verzinnen? Voor ouders van kinderen met een handicap heeft de organisatie van een kinderfeestje nog meer voeten in de aarde. Daarom geven wij wat tips voor een kinderfeestje.

Lees meer

Special Fit

Bijna de helft van de Nederlanders heeft last van overgewicht. Heb je een beperking en wil je hier iets aan doen? Doe dan mee aan het programma Special Fit!

Lees meer

Waarschuwing voor oproep therapiecentrum 'de Roode Draak'

De Roode Draak is een therapiecentrum voor kinderen met hersenletsel in Biddinghuizen ontstaan uit particulier initiatief. Zij roepen ouders op om op 3 en 4 november voor € 350,= een consult van een Duitse neuro-orthopeed uit München te krijgen over de Ulzibat behandeling voor hun kind. De Ulzibat behandeling is een operatieve behandeling waarbij spastische spieren door meerdere sneden worden verzwakt. Deze methode is in Rusland gestart, er zijn geen gegevens bekend over de resultaten van deze methode.

Lees meer
Janna op de fiets aangepast

Mooi resultaat Steptember 2016

In een maand tijd haalden bijna 2400 deelnemers het mooie bedrag van € 141.312 op. Een resultaat om trots op te...

Lees meer

Blog: Wij hebben een schisis

Een groep jongeren met een schisis is een blog gestart. We stellen ze hier graag aan je voor!

Lees meer

COCP verbetert communicatieve interactie

COCP is erkend door de deelcommissie gehandicaptenzorg als effectieve interventie voor het verbeteren van de communicatieve interactie tussen personen die niet kunnen praten en sprekende mensen in hun omgeving.

Lees meer