Word lid!
13 mei 2016

App Sportdrempelvrij

Afgelopen jaar heeft het Mulier-instituut met steun van het Revalidatiefonds en het ministerie van VWS de app Sportdrempelvrij ontwikkeld. Met deze app kunnen mensen met een beperking sportaccommodaties op hun toegankelijkheid beoordelen en hun ervaringen delen. Dit kan vanuit een rol als sporter, toeschouwer of vrijwilliger. De app Sportdrempelvrij is gratis te downloaden. Er is een versie voor Apple en Android.

De beoordelingen in de app geven mensen met beperking informatie over waar zij het beste zonder drempels kunnen sporten. Daarnaast maakt de app aan gemeenten, sportaccommodaties en verenigingen inzichtelijk hoe het met de toegankelijkheid van sportaccommodaties is gesteld.

 

Uit de eerste beoordelingen die door gebruikers van de app Sportdrempelvrij zijn gedaan, blijkt dat gebruikers vooral drempels en een gebrek aan invalideparkeerplaatsen een beperking vinden voor de toegankelijkheid van sportaccommodaties.

 

Ben je benieuwd hoe toegankelijk de sportaccommodaties zijn? Kijk op sportdrempelvrij.nl of download de app om te zien welke accommodaties al zijn beoordeeld. Wij zien graag dat nog meer mensen met een beperking sportaccommodaties beoordelen zodat een zo compleet mogelijk overzicht van de toegankelijkheid van accommodaties ontstaat dat voor zowel mensen met een beperking als belangenorganisaties en gemeenten waardevol is.

 

Meer info

Naar overzicht