Word lid!
10 januari 2018

Vernieuwend IT-project voor dagbesteding genomineerd voor prijs

Icarus is kanshebber voor een Appeltje van Oranje 2018. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds en staan dit jaar in het teken van het thema Jong en sociaal ondernemend. 40 jonge initiatiefnemers die met hun initiatief zorgen anderen meedoen in onze samenleving maken kans op de prijs. Vanaf vandaag tot 17 januari 23.59 uur kan er gestemd worden via stem.oranjefonds.nl. Iedere stemmer maakt kans op 1.000 euro extra voor zijn of haar favoriete kanshebber.

Campagnefoto Project IcarusUit de in totaal 40 kanshebbers worden uiteindelijk drie winnaars gekozen na deze stemactie en een pitchdag. Zij ontvangen in mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde in Den Haag de prijzen uit handen van Koningin Máxima. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix. 

Het project

Project Icarus is een vernieuwende IT-dagbesteding waar jongvolwassenen met een beperking leren werken met de computer. In een stimulerende omgeving kunnen jongvolwassenen met een beperking zichzelf ontwikkelen op tal van IT-gebieden, zoals het maken van websites, programmeren en games maken. In 2017 is Icarus geopend in Culemborg en in maart 2018 zal Icarus haar deuren openen in Zeist. Dat we genomineerd zijn voor Appeltje van Oranje vinden we een geweldige blijk van waardering en moedigt ons aan om komende jaren nog meer Icarus dagbestedingen op te richten!

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje is de jaarlijkse prijs van Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om jonge mensen die iets zien gebeuren in de samenleving en in actie komen. Zij startten initiatieven die zorgen dat anderen er bij horen en mee kunnen doen.

Over Icarus

Icarus staat voor het waarmaken van dromen van jongvolwassenen met een beperking die zichzelf willen ontwikkelen en mee willen doen met de maatschappij. Bij Icarus is iedere jongvolwassenen die wil leren werken met de computer werken welkom, met of zonder ervaring, ongeacht zijn of haar beperking.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het steunt jaarlijks met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting in 2002 het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Naar overzicht