Word lid!
22 december 2017

Onderzoek naar kinderrevalidatie en EMB: laat je stem horen en bepaal wat wetenschappers onderzoeken

Heb je een kind met een lichamelijke of meervoudige handicap en heb je dringende vragen? Wil jij weten welke therapie het beste werkt en wat jij als ouder kunt doen? Wil jij bepalen waar Nederlandse wetenschappers onderzoek naar gaan doen? Laat dan je nu stem horen!

Als ouders willen wij de beste zorg voor onze kinderen. Net als de dokters en therapeuten willen we dat onze kinderen opgroeien tot volwassenen die een zo zelfstandig en tevreden mogelijk leven leiden. Ouders doen veel op intuïtie of leren van andere ouders.


Dokters en therapeuten passen behandelingen toe waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze werken. Onderzoekers aan universiteiten, hogescholen en in ziekenhuizen zoeken uit hoe kinderen het beste behandeld en ondersteund kunnen worden. Steeds opnieuw ontdekken zij hoe de zorg en ondersteuning aan onze kinderen beter kan. Daar zijn wij erg blij mee, maar we denken dat het beter kan.

Help en stem mee

Wordt jouw kind behandeld in de kinderrevalidatie? Help dan mee met de Onderzoeksagenda Kinderrevalidatie (nieuw venster). Je kunt hier je stem uitbrengen op de vragen die volgens jou in de Top 10 moeten komen.


Heb jij een kind met EMB? Help dan mee met de Onderzoeksagenda EMB (nieuw venster). Je kunt hier vragen aanleveren waarop wij als ouders over een paar maanden kunnen stemmen.

 

Wil je meer informatie over de onderzoeksagenda’s, kijk dan hier (nieuw venster).

 

De Onderzoeksagenda’s worden ontwikkeld door BOSK en OuderInzicht (nieuw venster), met inhoudelijke ondersteuning van het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (nieuw venster) en het EMB Research Centre van de RUG (nieuw venster) en financiële ondersteuning van het Revalidatiefonds (nieuw venster) en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten (nieuw venster).

Naar overzicht