Word lid!
10 februari 2016

Bijeenkomst Participatie in perspectief

Op 16 januari was er opnieuw een bijeenkomst met de zogeheten PiP-ambassadeurs, de jongeren met CP die onze ambassadeurs zijn in het project Participatie in Perspectief. In dit project wordt een groep jongeren met CP (12-17 jaar oud) gevraagd naar hun eigen ervaringsverhalen op gebied van school, sport en zorg. Het uiteindelijke doel is om hun deelname op al deze gebieden te vergroten.

Dit keer vond de bijeenkomst plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tijdens het ochtendprogramma zijn drie mogelijke interviewtechnieken besproken, om zo samen te bepalen welke het meest geschikt zijn voor het PERRIN/ PiP onderzoek. 's Middags hebben we aansluitend nog samen het museum bezocht.

 

We hebben een aantal ambassadeurs gevraagd om op papier te zetten hoe deze dag is verlopen. Hieronder hun bijdragen:


 

Foto Nikita KramerIk vond de bijeenkomst in het spoorwegmuseum een erg leuke dag, het programma zat goed in elkaar. Vooral de 3 verschillende interview mogelijkheden vond ik goed bedacht.
De sfeer in de groep is (wat ik heb ervaren) ook leuk.
Hopelijk komen er meer meetings aan!

Nikita Kramer

 

 Foto: Thom den BoerIk vond het een hele leuke bijeenkomst, helemaal omdat ik er nog niet was geweest. Ik vond het leuk om (bijna) alle ambassadeurs te ontmoeten en ik vind het project ook super leuk. Want als ik me niet vergis heb ik hier vroeger ook aan meegedaan vanuit school.
Kortom ik vond het super leuk en ik wil er graag mee door!!
Thom den Boer

  


 

Foto Piotr BoumaWe hebben het in de bijeenkomst over gehad op welke manieren we een interview zouden kunnen geven. Een van de volwassenen had drie manieren meegenomen:
1. Gewoon vraag stellen
2. Met afbeeldingen over een bepaald onderwerp jouw verhaal daarover vertellen
3. Woordjes op papiertjes in een doosje, moet je een pakken en dan over het woordje vertellen

Zo zijn wij tot de conclusie gekomen dat we het als volgt gaan doen: eerst nummer 1.
Mocht het moeilijk worden om te vertellen, dan gebruiken we nummer 3.
Ik vond de dag erg leerzaam en leuk. Wat ik merk is, dat als ik nu een probleem heb met mijn beperking, dan vraag ik gewoon aan de rest van de PIP-groep of zij iets weten.

Piotr Bouma

 


 

Volgende bijeenkomst op 2 april

Op zaterdag 2 april is er een nieuwe PiP-ambassadeursbijeenkomst gepland.
Kijk voor meer informatie over Participatie in Perspectief ook op Perrin.nl en op deze website  

Naar overzicht