Word lid!
10 maart 2016

Verslag BOSK Winterweek: "Sneeuw, nog meer sneeuw en heeeel veel lol"

Van 13 tot 20 februari werd weer de BOSK Winterweek georganiseerd. Pieke Visser ging ook mee en doet verslag van de week.

Tekst: Pieke Visser en Bram Overweg; foto's: Danny Jacobs, Charlotte Taal

 

Vrijwilligers helpen bij het vervoerWat zouden we over de winterweek moeten schrijven in een stukje voor de BOSK Winterweek?? Nou dat is makkelijk, en kort samen te vatten: sneeuw, nog meer sneeuw, een beetje zweet, veel actie, een klein slokje, een heerlijk hapje en heeeel veel lol.

Hollandheim

Maar zo weten jullie nog niet wat we daar mee bedoelen. Om te beginnen met sneeuw. We gaan met de Winterweek al jaren naar Oostenrijk en deze reis (afgelopen jaren waren er zelfs 2) ging naar het Hollandheim in Au - Schoppernau, en ja daar lag veel sneeuw dit jaar. Genoeg sneeuw om vanaf het huis heerlijk te kunnen priksleeen, hup zo de loipe in. Ook voor de skieërs en bi-uniquers was het heerlijk, goede pisten.

 

Groepsfoto van de deelnemers en vrijwilligersVerwarming

Wat we wel misten was alle dagen een heerlijk zonnetje. Wel scheelde het dat we niet zo heel veel zonnebrand nodig hadden. En van al dat wintersporten krijg je ondanks de kou echt wel zweet. Gelukkig stond ook dit jaar in Schiff de verwarming weer te hoog, zodat we na een dag wintersporten heerlijk konden bij komen onder het genot van een drankje.

 

Avond

Na een (of meer) drankjes gingen we weer terug naar het huis om daar te douchen, een kopje thee te drinken, of uit te rusten van een lange, maar altijd gave dag. Stipt rond etenstijd werd het eten op tafel gezet, door de koks en de begeleiding, en wordt iedereen vriendelijk verzocht om een plek te zoeken en even stil te zijn.

 

Hulp

Vier deelnemers languit in de sneeuw. s' Ochtends wordt iedereen gewekt rond 7.15 uur en krijgen de mensen die dat nodig hebben hulp bij het aankleden. Elk jaar bestaat de groep uit ongeveer 60 man, waarvan ongeveer 20 man/ vrouw begeleiding. Omdat met deze reis mensen mee gaan die een beperking hebben, is het natuurlijk lachen om deels begeleiding mee te nemen die normaal gesproken niets met zorg doen - die hebben zelf ook hulp nodig met van alles...

 

Band opbouwen

Het leukste aan deze week, vind ik, dat je zo snel een band opbouwt met mensen die je dus eigenlijk net kent. De winterweek is een week waarin je jezelf, iedereen die mee is, en je eigen mogelijkheden veel beter leert kennen.

 

De BOSK organiseert ieder jaar in februari de BOSK Winterweek. 

Naar overzicht